Izvor:
29.10.2019 u 08:51
0

DEFINITIVNO POTVRĐENO: Sloboda Mićalović napustila Narodno pozorište! (FOTO)

Glumica Sloboda Mićalović među prvima je u novoj sezoni napustila Narodno pozorište u Beogradu i prešla u Jugoslovensko dramsko pozorište.

Iako je planirano da novu sezonu otvori predstava "San letnje noći" sa Slobodom u glavnoj ulozi, to se nije dogodilo.

– Istina je. Startovala sam u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Bolje se ovde osećam. Znaju svi koji prate pozorište o čemu govorim. Nije to ništa čudno. Prelazili su u JDP iz drugih kuća i Nebojša Glogovac, Vojin Ćetković i Miša Žutić. U JDP-u sam i to je moja kuća – poručila je glumica.

Sloboda trenutno na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta ima uloge u predstavama "Lorencačo" i "Tartif", a u ovoj kulturnoj ustanovi prve uloge ostvarila je još kao studentkinja glume.

Slično kao Sloboda, pre nekoliko godina uradila je i njena koleginica Anita Mančić, koja je u JDP prešla iz Ateljea 212.

– U jednom trenutku sam radila samo u JDP-u i nosila repertoar, a dogovor o prelasku je napravljen još dok je Branko Cvejić bio upravnik. U JDP-u igra moja generacija i partneri poput pokojnog Nebojše Glogovca ili Vojina Ćetkovića. Nekako sam s njima uspela da nađem zajednički pozorišni jezik. I Atelje je moja kuća i porodica. Međutim, tu nisam pronašla svoju generaciju. Htela sam nešto da promenim i ušla sam u godine kada sam sebi postavila drugačije zahteve. Radila sam i u Narodnom, a gde ću primati platu i nije važno. Svaka scena je moja i glumac sam svakog pozorišta – izjavila je Anita.

Izvor: Alo.rs
Foto:
Twitter/Italysexcellences

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter