Izvor: HAPPY BSC/VIKTORIJA SAMARDŽIĆ
31.10.2022 u 18:21
0

PROSLAVIO JE JUBILARNI 60 ROĐENDAN! Ove stvari niste znali o Erosu Ramacotiju!

Publika ga najviše voli zbog jedinstvenog glasa, te energičnih nastupa na kojima izvodi melodične, pevljive pesme, uključujući autobiografske balade sa prizvucima rok muzike.

Eros Ramacoti je italijanski pop-rok muzičar, pevač i tekstopisac. Rođen je 28. oktobra 1963. godine, u Rimu. 

Od 1984. do 2018. godine objavio je 11 studijskih albuma, jedan EP, tri kompilacije, tri albuma sa nastupa uživo i 37 singlova. Prodao je preko 60 miliona ploča za vreme tridesetogodišnje karijere.

Njegov muzički opus uključuje rad sa 

Tinom Tarner i Andreom  Bočeli), Džo Koker,  Nikol Šercinger i Lin Dejvis. 

Internacionalni uspeh stekao je 1993. godine, nakon što je objavio album „Tutte storie“.  Album je prodat u preko pet miliona primeraka, nakon čega je dospeo na top pet mestu na muzičkim lestvicama u svim zemljama u kojim je i ranije objavljivao svoje radove.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

BIO JE MOMAK ZBOG KOGA SU DEVOJKE LUDELE, ALI NIJE ODOLEO ČARIMA NAJGOREG NEPRIJATELJA- HEROINA! Da je živ Igor Pervić bi napunio 56 godina

MLADALAČKI DANI

Ramacoti je rođen 28. oktobra 1963. godine, u predgrađu Rima. Sin je Rodolfa Ramacotia građevinara, i Raffaele Molina domaćice. Njegov otac je poreklom iz Viterbe u Laciji, dok mu je majka iz Kalabrije.

Ime je dobio po Erosu, grčkom bogu ljubavi. U sedmoj godini počeo je da svira gitaru. Još kao tinejdžer pisao je pesme uz pomoć oca, koji je takođe voleo muziku i svirao je klavir.

Eros je želeo da upiše muzičku akademiju, ali nije položio prijemni ispit, nakon čega je počeo da uči knjigovodstvo, ali je od toga ubrzo odustao.

Povremeno se pojavljivao kao kaskader u filmovima, dok je sanjao o tome da postane velika pop zvezda, s uspešnom karijerom.

1981. godine učestvovao u muzičkom takmičenju „Voci Nuove di Castrocaro“, na kojem je izveo pesmu „Rock 80“. Tu pesmu je sam napisao, te ju je izvodio pred mnogim predstavnicima muzičkih izdavačkih kuća.

Iako je na takmičenju pobedio Zakero, Ramacoti se plasirao u finale, te je dobio glasove od predstavnika italijanske izdavačke kuće „DDD“.

Ova kuća mu je ponudila prvi ugovor, nakon čega je pevač odlučio da se preseli u Milano, zajedno sa bratom Markom  i majkom. Interesantno  je da su živeli u istoj zgradi u kojoj je bila i izdavačka kuća.

OBOŽAVALAC JUVENTUSA

Iako je rođen i odrastao je u Rimu, poznato je da je veliki obožavalac Juventusa. 26. marta 2012. godine, dobio je svoju zvezdu koju mu je uručio legenda kluba, Pavel Nedved kao priznanje za njegovu dugogodišnju privrženost klubu.

Eros je objavio 13. aprila 2006. godine objavio autobiografiju.

LJUBAVNI ŽIVOT 

Bio je u braku sa švajcarskom glumicom i manekenkom Mišel Hanziker od 1998. do 2002. godine. Sa njom ima ćerku AurorU Sofi, rođenu 5. decembra 1996. godine.

Svoj hit iz 1996. godine, „Piu bella cosa“ posvetio je upravo tadašnjoj budućoj supruzi. Ona se pojavljuje i u muzičkom video spotu. Pesma „L’aurora“, koju je objavio u februaru 1997. godine, posvećena je njegovoj ćerki.

Ali on se ponovno oženio u 52. godini života, italijanskom manekenkom i glumicom Marciom Pelegrineli, koja je tada imala 28 godina.

Venčali su se 6. juna 2014. godine u Kraljevskoj palati u Milanu. Zajedno imaju ćerku Raffaelu Mariu i sina Gabria Tullia. 

A ovo sigurno niste znali o njemu: 

1. Nasledio je veliku strast i dobro poznavanje muzike od njegovog oca Rodolfa Ramacotija, a Erosov deda je bio čuveni ‘stornellatore’, pevač narodnih pesama.

2. Ova uzička zvezda je sportski tip, vatreni je navijač kluba Juventus, a sada je kapiten pevačke reprezentacije Italije. Zahvalan je što može da iskoristi svoju strast za prikupljanje materijalnih sredstava za dobre svrhe.

3. Pored pevanja, obožava jahanje. Posle napornih turneja i koncerata slobodno vreme posvećuje jahanju u prirodi. Uživa u apsolutnoj slobodi. 

4.. Ramacoti je uključio svoju ćerku Auroru i bivšu suprugu Mišelu u snimanjj spota za pesmu „Ama“. Ni jedna druga nisu znale da će biti deo ovog projekta. Pravo iznenađenje je bilo kada su se svi pojavili na snimanju. Eros Ramacoti gaji posebno lepa sećanja na to snimanje i sam projekat.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74  

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter