Izvor:
01.02.2018 u 03:33
0

EKSPLOZIJA U FABRICI ORUŽJA ODNELA JEDNU ŽRTVU: Povređeni radnik Tare podlegao povredama!

Radnik Maksim Vujičić, koji je teško povređen u eksploziji koja se dogodila prije par dana u mojkovačkoj fabrici oružja “Tara”, podlegao je povredama u Beogradu.

U eksploziji je teško povređen i Radovan Čobeljić.

Lekari KCCG su konstatovali da povređeni imaju opekotine koje su zahvatile više od 95 odsto tela. Zbog toga su obojica pre dva dana transportovani za Beograd radi lečenja na VMA.

Glavni dežurni anesteziolog VMA, Božidar Žuža rekao je da su oba radnika sinoć bila u vrlo teškom stanju. Do eksplozije je došlo kada se zapalila smesa koja se koristi za proizvodnju u fabrici. Ovo je četvrta eksploziji koja se u fabrici “Tara” dogodila od 2014. godine.

Prva eksplozija dogodila se u februaru 2014, kada je povređena jedna osoba. Nekoliko meseci kasnije, u oktobru je došlo do eksplozije u fabrici i tada je šestoro radnika bilo povređeno.

U julu 2015. godine jedna radnica je poginula, a sedam njih je bilo povređeno kada je došlo je do eksplozije u pogonu montaže. Fabrika “Tara” je zatvorena do daljnjeg. Iz Inspekcije zaštite na radu saopštili su da je poslednji izveštaj iz septembra pokazao da u fabrici poštuju standarde zaštite na radu.

Izvor: Alo.rs
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter