Izvor: TANJUG
25.09.2023 u 13:53
0

JEMSTVO ZA OPTUŽENE: Sud odredio jemstvo od po 100.000 evra za policajce KOJI SU SARAĐIVALI SA ŠARIĆEM

Specijalni sud u Beogradu danas je na suđenju optuženim pripadnicima grupe Darka Šarića odredilo jemstvo od po 100.000 evra za puštanje iz pritvora policajaca Danila Stojanovića i Milutina Radovanovića.

UŽAS U BEOGRADU: Pretučen tinejdžer, čekićem mu smrskana lobanja

Stojanovićev i Radovanovićev advokat predložio je sudu da se njegovi branjenici puste iz pritvora uz jemstvo od po 10.000 evra, ali je sud ipak jemstvo odredio na 100.000 evra jer smatra da će na taj način obezbediti njihovo prisustvo na suđenju. Sudija je pojasnio da jemstvo ne mora da bude u novcu već može da se nekretnina da se stavi pod hipoteku.

Ukoliko Stojanović i Radovanović plate jemstvo biće pušteni iz pritvora. Sud je odbio predloge odbrane da uputi Šarića na izdržavanje kazne zatvora od 14 godina na koju je pravosnažno osuđen zbog krijumčarenja kokaina. Odbijeni su i predlozi odbrae da se Šarićevom nekadašnjem braniocu Dejanu Lazarevću ukine kućni pritvor sa elektronskim nadzorom, kao i da se Urošu Radovanoviću pritvor zameni blažom merom, kućnim prtvorom. Sledeće suđenje je za 16. oktobar. Pripadnici Šarićeve grupe optuženi su za više krivičnih dela, među kojima je i planiranje ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Prethodno je na današnjem suđenju priakazana pisana dokumentacija. U ovom postupku sa slobode se brane advokat Dejan Lazarević, Danilo Odović i Aleksandar Bošnjaković. Pored Šarića i Lazarevića optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Bojanu Stanojkoviću, Nkoli Spasojeviću, Stefanu Andrejiću, Milanu Vučiniću, Arsi Šariću i Dušku Šariću se sudi u odsustvu. Prema optužnici Tuzilaštva za organizovnai kriminal, vođa ove grupe je Darko Šarić,koji je kako se sumnja, stvorio plan delovanja da se iz bezobzirne osvete ubije Nebojša Joksović, svedok saradnik u krivičnom postupku koji se protiv Šarića i drugih vodio zbog krijumcarenja kokaina.

Kada u tome nisu uspeli, Šarić je, kako se sumnja, izdao nalog da se preduzmu radnje koje su bile usmerene na diskreditaciju Joksovića da eventualno izgubi status svedoka saradnika. Tužilaštvo grupu tereti za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izrađivanje i nabavlјanje oružja i sredstava namenjenih za izvršenje krivičnog dela, izazivanje opšte opasnosti, lažno prijavlјivanje, zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter