Izvor:
28.09.2019 u 20:18
0

NAPAD DŽIHADISTA: Ubijeno devet osoba, među njima i vojnik!

Devet osoba, među kojima su vojnik i policajac, ubijeno je u dva odvojena napada džihadista na severoistoku Nigerije, saopštili su danas zvaničnici.

Ekstremisti Islamske države u Zapadnoj Africi (ISWAP), grupe koja se odvojila od Boko harama, sinoć su napali vojnike Nigerije i Čada u mestu Gadžiram, udaljenom 80 kilometara od grada Maidugurija, posle čega je počela intenzivna borba.

Predstavnica lokalne vlasti Šetima Majna rekla je da je u tom napadu ubijeno osam ljudi – policajac, lovac i šest meštana.

U drugom sinoćnom napadu, ekstremisti, najverovatnije pripadnici Boko harama, napali su vojni punkt u mestu Banki, na granici s Kamerunom, ubili vojnika i uništili vojno vozilo, naveli su izvori iz armije.

Tokom desetogodišnje pobune džihadista na severoistoku Nigerije ubijeno je više od 27.000 ljudi, a oko dva miliona raseljenih još uvek ne može da se vrati kućama.

Izvor: B92
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter