Izvor: Kurir.rs
19.02.2023 u 15:23
0

PARALIŠUĆE SCENE PRED SUDOM: Srđan Lalić za 50 sati svedočenja opisao 17 ubistava koja nisu na optužnici!

Lalić je za 50 sati svedočenja otkrio da je ovaj klan odgovoran za još 17 ubistava, koja se, za sada, ne nalaze na optužnicama podignutim protiv klana u Srbiji i Crnoj Gori.

Svedok-saradnik na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića otkrio nove zločine, tužilaštvo za neka ubistva pokrenulo pretkrivični postupak, ali istrage još nisu zvanično pokrenute

Srđan Lalić na suđenju grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića otkriva: Pripadnici tog klana zajedno sa Radojem Zvicerom planirali su atentat na predsednika Aleksandra Vučića!

Suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića zvanično je počelo sredinom oktobra prošle godine, a okrivljeni svedok Srđan Lalić najviše je vremena proveo za govornicom odajući sve tajne klana za koje nikada nije bilo dovoljno dokaza da se protiv ove kriminalne grupe podigne optužnica.

Lalić je za 50 sati svedočenja otkrio da je ovaj klan odgovoran za još 17 ubistava, koja se, za sada, ne nalaze na optužnicama podignutim protiv klana u Srbiji i Crnoj Gori!

Tužilaštvo za organizovani kriminal je za neka od ubistva pokrenulo pretkrivični postupak, ali istrage još nisu zvanično pokrenute.

– Lalić je u iznošenju svoje odbrane, a kasnije i u odgovorima na pitanja predsednice sudskog veća, optuženih pripadnika klana, kao i prisutnih advokata, otkrio ona krivična dela za koja pripadnici ove organizovane kriminalne grupa nikada nisu procesuirani. Međutim, svaka njegova tvrdnja biće detaljno proverena i pokrenuće proces prikupljanja dokaza – rekao je izvor blizak istrazi.

Svedočenje IT stručnjaka Lalića neke misterije u vezi sa zlodelima klana je rešilo, ali je mnoge i pokrenulo, te se svaki njegov iskaz temeljno proverava.

Obezglavili škaljarski klan

Srđan Lalić detaljno je ispričao kako je organizovana, a kako sprovedena likvidacija nekadašnjih vođa škaljarskog klana Igora Dedovića i Stevana Stamatovića 20. januara 2020. godine u Atini.

Odgovarajući na pitanja Marka Miljkovića i Veljka Belivuka, on je detaljno opisao da je likvidacije Dedovića i Stamatovića naručio vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, da su on, Belivuk i Miljković radili opservaciju, a da su direktni izvršioci bili Ljubomir Lainović i Mili Brašnjević.

– Zvicer ih je pratio preko ljudi iz službe, tako ih je locirao, a mi smo dobili imena restorana, koje smo obilazili da ih nađemo. Imali smo poluinformacije. Onda mi je dao lokacije teretane i restorana, a Lainović je trebalo biciklom da pobegne kad se likvidiraju „škaljarci“ – rekao je Lalić i dodao:

 Lainović je ubio Stamatovića, koji je skočio na pištolj, a Brašnjević Dedovića, koji je odmah dobio metak u čelo i glava mu je pala u tanjir!

Prema njegovim rečima, za ove likvidacije Belivuk i Miljković je trebalo da dobio milion evra, od čega bi 250.000 išlo Ljubomiru Lainoviću, koji, kako Lalić tvrdi, nije dočekao isplatu.

Lainović „predstavljao opasnost“

Lalić je opisao da je Lainović, koji se vodi kao nestao, likvidiran posle ubistava koje je počinio u Atini, jer je Miljković smatrao da previše zna i predstavlja opasnost po klan.

– Miljković je tražio da spržim aparate Lainovićevoj majci i bratu, to jest da spržim Skaj, jer je postao svojeglav i predstavljao je opasnost, a možda je neke materijale prosledio majci i bratu.

– Pokazao mi je slike, toga dana je bio likvidiran na KiM. Razdvojili su Brašnjevića i Lainovića. Lainovića su pretukli i ubili ga hicem u glavu. Slika je stigla taj dan, imao je naduveno lice, ležao je na travi, noge su mu bile savijene u rupi iskopanoj u zemlji. Mene je to iznenadilo, imao je velike zasluge u klanu, izvršio je dve drske likvidacije, bio je koristan – ispričao je okrivljeni svedok.

Međutim, pre Lalićevog priznanja da je Lainović zakopan na Kosovu, on je otkrio da je Lainović bio njihov čovek i za likvidaciju svog imenjaka, vođe Alkatraza Ljubomira Markovića Kiće 1. novembra 2019. godine, čije ubistvo takođe i dalje zvanično nije rešeno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter