Izvor: Kurir/Tanjug
04.04.2024 u 10:11
0

„POSLE 3. MAJA JA SAM MRTAV ČOVEK“: Otac dečaka ubice na sudu odbio da odgovara na pitanja, pomenuo je i svoju ćerku

Otac dečaka ubice koji je 3. maja u OŠ Vladislav Ribnikar ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja danas je iz pritvora priveden u Viši sud u Beogradu u kom se održava parnični postupak po tužbi roditelja ubijene dece.

V. K. koji je okružen stražarima stajao u sudnici, odbio je da odgovara na pitanja sudije, ali i advokata, kao i roditelja nastradale dece. Na pitanje sudije šta se dešavalo u kući nekoliko dana pred zločin, da li mu je poznato da je njegov sin K. K. pravio neke spiskove ili „koktele“, otac dečaka ubice je ostao bez odgovora.

– Ja bih želeo još jednom da izjavim duboko i neizmerno saučešće roditeljima nastradale dece. Iz pijeteta prema deci ja ne želim da odgovorim ni na jedno pitanje. Nisam u stanju da još jednom prolazim kroz ovaj tragičan događaj koji nas je sve potresao – rekao je V. K.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bs

Sudija ga je prekinula, i ponovo ga je pitala da li će odgovarati na njena pitanja, i da ne mora da govori o odnosima u porodici već da konkretno kaže da li je primetio nešto neobično u ponašanju njegovog deteta. Otac dečaka ubice je kratko rekao da je siguran da je svima teško, da to niko ne dovodi u pitanje, i rekao je da u ovom trenutku on nema snage da odgovori ni na jedno pitanje.

Na objašnjenje sudije da je danas doveden da odgovori na pitanja koja za njega ima sud i oštećeni, on je rekao da sud donese presudu kakvu hoće, a njegova advokatica Marina Ivelja je rekla da je on danas u sud došao da kaže ono što on hoće. Posle saslušanja oca dečaka ubice, koje je trajalo tek nekoliko minuta, i tokom kog je on izjavio isključivo ono što je on želeo, a nije odgovorio ni na jedno pitanje sudije, njegovo saslušanje je prekinuto. Kratko je dodao i da je kao otac i lekar primetio da se bilo šta čudno dešava, da bi on reagovao.

Inače, ponašanje oca dečaka ubice u krivičnom postupku koji je zatvoren za javnost, bilo je potpuno drugačije u odnosu na parnični postupak. On se tokom svog izlaganja nije u velikoj meri obazirao na osećanja porodica žrtava.

Posle 3. maja sam mrtav čovek

Otac dečaka koji je izvršio masakr u OŠ „Vladislav Ribnikar“ Vladimir Krcmanović, izjavio je danas u Višem sudu u Beogradu da je posle tog 3. maja 2023. mrtav čovek i da bi reagovao da mu je neko rekao da nešto nije u redu sa njegovim sinom. U nastavku suđenja u parničnom postupku po tužbi članova porodice ubijene i ranjene dece i čuvara škole “Vladislav Ribnikar” da bi sve učinio da može da vrati vreme i da spreči tragediju. On je još jednom izrazio saučešće porodicama ubijene dece i istakao da su njegovi bol i tuga neutešni. Više puta je ponovio da danas iz pijeteta prema žrtvama ne želi da priča o svom sinu i kakva su porodica oni bili.
“Ja sam posle tog 3. maja mrtav čovek, a ovde sam danas pred vama samo zbog svoje ćerke koja je takođe žrtva svog brata” rekao je on.
Kecmanović nije hteo da odgovara na pitanja suda i oštećenih. Određena je pauza nakon koje bi trebalo da bude sasušana Nada Radonjić Bulatović, razredna VII/2, odeljenja u kojem se dogodio masakr, U nastavku suđenja treba da bude saslušane i majka dečaka koji je počinio zločin, Miljana Kecmanović, kao i tadašnja direktorka škole.
Suđenju prisustvuju članovi porodice Aćimović, Čikić, Vlahović, Negić, Anđelković, Kobiljski koji su podneli tužbu. U toku ovog postupka do sada su ispitani svi oštećeni, odnosno 27 članova porodica koji su tužbu podneli. Sudija je odlučila da deo suđenja, kada su svedočili maloletna braća i sestre ubijenih, zatvori za javnost. Ovom tužbom pored Miljane i Vladimira Kecmanovića obuhvaćen je i njihov sin maloletnik koji je počinio masakr.
TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIC/ bg

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Pred ovim sudom vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je kako se sumnja K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina. Sud je u ovom slučaju prihvatio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i zatvorio suđenje za javnost. Protiv Kecmanovića se vodi tri parnična postupka, dok je ukupno podneto ukupno pet tužbi, koje su podneli maloletnici i nastavnica istorije koji su tad teško ranjeni
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter