Izvor: Kurir.rs
20.04.2023 u 13:05
0

ON JE NAJTRAŽENIJI BEGUNAC: Još jedna poternica za vođom kavačkog klana – Zvicerom

Viši sud u Beogradu raspisao je još jednu poternicu za vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom koji se sumnjiči da je bio deo kriminalne grupe koja je u utorak uhapšena u velikoj akciji policije.

ISPLIVAO DOKUMENT O BELIVUKU I ZVICERU: „Došli smo da čestitamo i proslavimo rođenje deteta, poznajemo ga 10 godina“

Njemu se na teret stavlja da je bio deo kriminalne grupe i da je ostale pripadnike podstrekao na pokušaj ubistva za koji se sumnjiče.

OSUĐEN RADOJE ZVICER: Vođi kavčana potvrđena presuda zbog falsifikovanja isprave

– Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje kojim je osumnjičenima A.C, B.D, D.R, Z.R i D.O odreden pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke, opasnosti da bi boravkom mogli da ponove krivična dela, kao i zbog uznemirenja javnosti – potvrđeno je iz suda. Kako saznajemo, Z. R. je upriavo Zvicer, a poternica je raspisana i za Ognjenom D., koji je takođe u bekstvu.

Osumnjičenoj Aleksandri Č., koja je jedina žena uhapšena u sklopu velike akcije, na teret je stavljeno da je bila član kriminalne grupe, kao i da je pomagala u pokušaju ubistva.

– Bogdan D. i Dejan R., sumnjiče se za prinudu i izazivanje opšte opasnosti, dok se odbegli Ognjen D. sumnjiči za dve prinude, dva krivična dela opšte opasnosti i pomaganje u ubistvu – otkriva sagovornik. Inače, Radoje Zvicer na crvenoj Interpolovoj poternici je od 2021. Poternicu za njim su raspisale i Srbija i Crna Gora zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe koja stoji iza više ubistava, kao i trgovine drogom i oružjem.

– Posle pokretanja istrage protiv Zvicera zbog sumnje da je naručio brojna ubistva na teritoriji Srbije, ali i stvaranju kriminalne grupe koja je izvršavala njegova naređenja, Srbija je raspisala poternicu za njim. Poslednji put, za njega se čulo kada je prošle godine stigla vest da je Zvicer ubijen u oktobru u Panami, ali se ona ispostavila kao netačna – podseća sagovornik

Nekoliko dana kasnije, pred Specijalnim sudom u Beogradu, o navodnom ubistvu i skrivanju Zvicera u Panami progovorio je i Veljko Belivuk, koji je bio jedan od njegovih najbližih saradnika. Govoreći o tome da je pred hapšenje u februaru 2021. sa Markom Miljkovićem boravio u Crnoj Gori kao gost Radoja Zvicera, Belivuk je izjavio:

  • Mogli smo u Panamu da odemo, al nismo, u Srbiju smo se vratili. Evo, moram svima da kažem da nije Radoje Zvicer ubijen. Evo baš mi ih je žao – rekao je Belivuk u sudu. Inače, tokom suđenja Belivukovoj grupi, svedok saradnik Srđan Lalić izjavio je da je kriminalnu grupu finansirao Zvicer.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter