Izvor:
26.11.2016 u 22:49
0

RASVETLJEN NAPAD NA VOĐU KAVAČKOG KLANA: Krivična prijava protiv jednog od NAJOPASNIJIH pucača U REGIONU!

MUP Srbije podneo krivičnu prijavu i protiv Saše Vidovića (34), U petak u Bijeljini priveden i Zlatan Ćuk (27).

Srpska policija rasvetlila je i pokušaj ubistva jednog od vođa, do krvi zavađenih, kotorskih klanova, čiji su se obračuni iz Crne Gore prelili i u Srbiju. Ministar policije Nebojša Stefanović naveo je da su pripadnici Uprave kriminalističke policije rasvetlili pokušaj ubistva Slobodana Kašćelana (53) iz Kotora i Vladimira Vučkovića (40) iz Herceg Novog – "pripadnika jednog od najjačih kriminalnih klanova na teritoriji bivše Jugoslavije".

Policija je zbog ovog oružanog napada u Novom Sadu, 26. juna ove godine, krivičnu prijavu podnela protiv Saše Vidovića (34) iz Bijeljine. U toku je identifikacija i pronalaženje ostalih, koji su učestvovali u ovom zločinu.

U petak u Bijeljini je priveden i Zlatan Ćuk (27), za koga se sumnja da bi mogao da ima informacije o "radu" Vidovića, ali i o organizaciji više zločina. Ćuk je pre šest godina hapšen zbog sumnje da je iz automata pucao u jednom bijeljinskom kafiću i da je ranio tri osobe.

Vidović je, kako se sumnja, jedna od dve osobe, koje su na motoru prišle Kašćelanovom "audiju" i tokom vožnje u njega ispalile više desetina metaka. Kašćelan i njegov telohranitelj Vučković preživeli su "sačekušu", ali su teško ranjeni. Operativci srpske i crnogorske policije ovaj napad označili su kao nastavak rata između "kavačke ekipe", čije su vođe prema obaveštajnim podacima Kašćelan i Radoje Zvicer i "škaljarskog klana", koji predvode Igor Dedović i Jovica Vukotić.

Sumnja se da je Vidović jedan od "pucača", koji radi za "škaljarski klan". On je uhapšen 16. oktobra ove godine u Bijeljini zbog sumnje da je sa Aleksandrom Bulatovićem ubio Miroslava Lazarevića (32) iz Istočnog Novog Sarajeva. Lazarević je izrešetan hicima iz automatske puške dok se vozio u "golfu A7".

Saša Vidović odranije je poznat čuvarima reda u BiH, ali i u Srbiji. On je 2009. godine ranjen u Novom Sadu, u policijskoj akciji, pošto je sa još jednom osobom uhvaćen u krađi "audija A6".

Policija regiona ima saznanja da je Saša Vidović bio jedan od glavnih ljudi bosanske auto-mafije u Srbiji. Za njim su bosanski istražni organi svojevremno raspisali dve međunarodne poternice zbog serije razbojništava i teških krađa, a u BiH ima i pet centralnih poternica. Osuđivan je zbog pljačke "Pavlović banke" u Donjoj Trnovi kod Bijeljine, kao i serije razbojništava. Poznat je i kao nasilnik.

Novosti
Foto: Twitter/BeenVerified.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter