Izvor: Kurir.rs
17.08.2023 u 18:15
0

SKUPOCENI MERCEDES STIGAO NA BATROVCE: Putnik rekao da nosi šefov prtljag, a onda je otkriven LUKSUZNI plen

Carinici su u saradnji sa policijom danas na graničnom prelazu Batrovci sprečili krijumčarenje.

Slučaj je otkriven kada je na red za ulaznu kontrolu pristigao mercedes stranih registarskih oznaka kojim je sam, prema Bugarskoj, putovao jedan putnik. Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, rekao je da nema i da sa sobom nosi samo svoj i šefov lični prtljag.

Ipak, carinici su odlučili da detaljno pregledaju vozilo, pa su u jednom od kofera, pronašli kutije sa tri luksuzna ručna časovnika koje je putnik propustio da prijavi. Reč je o skupocenim satovima marki „Franck Muller“, „Audemars Piguet “ i „Ulysse Nardin“, čija je ukupna vrednost procenjena na gotovo 70.000 evra.
Carina Srbije
S obzirom da je reč o stranom državljaninu, sproveden je hitan prekršajni postupak, čiji je ishod novčana kazna, kao i zaštitna mera trajnog oduzimanja neprijavljenih predmeta.
Carina Srbije
Iz Carine Srbije podsećaju da se propisi o prijavljivanju vrednije robe na granici odnose kako na putnike koji u zemlju ulaze, tako i na tranzitne putnike koji kroz nju samo prolaze. Kada se roba uredno prijavi, putnik dobija overeni primerak prateće isprave koji predstavlja dokaz da je roba prijavljena na ulazu, te sa njom nesmetano može da izađe iz zemlje.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter