Izvor: happbsc/k1
03.04.2024 u 12:38
0

SVETSKI MEDIJI O NESTANKU MALE DANKE: Reporteri CNN-a u Banjskom Polju, cela Evropa uključena u potragu za devojčicom

"Bild" je preneo da je Danka Ilić nestala 26. marta, kada joj se trag izgubio u prigradskom naselju u blizini Bora

Najpoznatiji nemački medij „Bild“ objavio je na naslovnoj strani svog sajta tekst o potrazi za nestalom Dankom Ilić (2) pod nazivom: „Cela Evropa traži devojčicu sa cuclom – Misteriozni video vodi u Austriju“.

Vest o nestanku male Danke postala je tema izveštavanja internacionalnog CNN, čiji su reporteri jutros stigli u Banjsko polje.

U tekstu nemačkog medija navodi se da je u toku jedna od najvećih potraga u istoriji Srbije.

„Bild“ je preneo da je Danka Ilić nestala 26. marta, kada joj se trag izgubio u prigradskom naselju u blizini Bora.

– Bio je to početak jedne od najvećih operacija potrage u istoriji zemlje. Veliki kontingent policije, vatrogasaca i dobrovoljaca pročešljao je prigradsko naselje Banjsko polje. Angažovani su bageri i psi tragači i aktiviran je sistem „Pronađi me“, što je omogućilo da se javnost uključi

Nedelju dana kasnije pojavio se tračak nade – Srbin koji živi u Beču rekao je da je video dete na ulici 30. marta, u društvu dve žene, verovatno Rumunke.- Kontaktirao je srpske vlasti i predao snimak na kojem se vidi devojčica. Može li ovo zaista biti Danka? Vlasti ozbiljno shvataju dojavu i odmah pokreću potragu širom Evrope: pozvani su Interpol i austrijska policija – piše „Bild“.Potom prenose i reči majorka policije Bojane Otović Pjanović:- Ovde nastavljamo istragu, bečka policija radi na identifikaciji i lokaciji

Nakon što se prošlog vikenda pojavila vest da je mala Danka Ilić (2), koja je nestala u okolini Bora 26. marta, možda snimljena u Beču, austrijski mediji uključili su se u potragu za njom. Sada je vest o njenom nestanku objavio i čuveni Kronen Zeitung.

Austrijski medij piše da je dvogodišnja devojčica iz Srbije nestala prošlog utorka, a da je Srbin koji živi u Beču rekao da je na tramvajskoj stanici u ovom gradu video devojčicu koja podseća na Danku.

Čuveni Krone piše da je devojčica nestala iz bašte vikendice u Banjskom polju u blizini Bora. Dodaju da je na sajtu Interpola objavljena fotografija devojčice sa njenim podacima. Podsećaju da će Danka uskoro napuniti dve godine, da ima smeđu kosu, beleg na levoj nadlaktici i da je visoka oko 85 centimetara.

Ovako je opisana Danka

Devojčica rođena u Boru će 6. maja napuniti dve godine. Danka je visoka oko 85 centimetara, ima bradavicu na levoj ušnoj resici i nepravilan mladež na levoj nadlaktici. Prema rečima njenih roditelja, ona se odaziva na ime, ali još ne govori sama.

– Interpol traži od vas da dostavite savete lokalnoj ili nacionalnoj agenciji za sprovođenje zakona. Proverene informacije bi potom prosleđene Interpolu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter