Izvor: tanjug
12.11.2021 u 08:40
0

Četiri astronauta stigla na Međunarodnu svemirsku stanicu

Četiri astronauta, od toga tri iz NASA i jedan iz ESA, stigli su danas na Međunarodnu svemirsku stanicu (MS S) kapsulom „Crew Dragon“ pričvršćenom na raketu „Falcon 9“, kompanije Spejs X.

Planirano je da ostanu na stanici šest meseci. 

PROČITAJTE JOŠ: PAO BITKOIN! Nakon informacije o inflaciji u SAD, pad cena na tržištu kriptovaluta

Let je trajao 21 sat, nakon što je tim poleteo sa Svemirskog centra Kenedi iz Kejp Kanaverala u američkoj državi Florida.

Kapsula je pristala na MS S jutros oko 06.30 sati.

PROČITAJTE JOŠ: Od avgusta prodato 100 karata za putovanja u svemir

Posada se sastoji od astronauta Radžea Čariha, Kajle Baron i Toma Maršburna iz SAD i Matijasa Murera iz Nemačke.

Let je inicijalno bio zakazan za 31. oktobar, ali je odložen, prvo zbog vremenskih uslova, a onda i zbog „manjih medicinskih problema“ koji su se odnosili na posadu, a iz NASA su saopštili da ovi razlozi nisu imali veze sa kovid-19.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter