Izvor:
30.12.2017 u 00:49
0

KINEZI DALEKO ISPRED SVIH: Virtualna lična karta biće validna kao i obična!

Najveća društvena mreža u Kini WeChat mogla bi da postane i zvaničan državni elektronski dokument.

Vlasti u provinciji Guangzou objavile su da će građani uskoro moći da se identifikuju putem profila na WeChat-u, a virtualna lična karta biće validna kao i obična lična karta.

Uz pomoć profila na WeChat-u stanovnici će moći da kupuju putem interneta, podnose birokratske zahteve, rezervišu sobu u hotelu, naručuju hranu, kupuju karte i koriste ostale servise koji zahtevaju verifikaciju identiteta.

Za samo 24 sata čak 30 hiljada ljudi podnelo je zahtev za WeChat ličnu kartu, a plan je da svi korisnici ove mreže budu registrovani do kraja ove godine, kao i da verifikacija elektronske lične karte krene da se širi i na celu zemlju.

WeChat ima 980 miliona korisnika mesečno što ga čini najvećom društvenom mrežom u Kini.

Izvor: Nezavisne.com
Foto: pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter