Izvor:
20.06.2019 u 07:49
0

KOLEVKA KULTURE I NAUKE…Mesto savršeno za odmor! (FOTO)

Krf je jedino grčko ostrvo koje Turci nisu osvojili. Možda baš zbog toga ili nevezano za to Krf je kolevka kulture i nauke, a tome u prilog ide podatak da je na ovom ostrvu osnovan prvi grčki univerzitet, Jonski Univerzitet, kao i prvo moderno pozorište i opera u Grčkoj.

Ostrvo je poznato i po velikom broju crkava, kojih na ostrvu ima 37. Prvi grčki teniski klub takođe je osnovan na Krfu, i to od strane Engleza, 1896. godine. Zbog vladavine Engleza na ovom ostrvu se igra i kriket te se svetsko prvenstvo u kriketu održava svake godine baš na Krfu. Kada smo kod Engleza treba istaći i da je suprug kraljice Elizabete, vojvoda od Edinburga rođen je baš na Krfu.

Na Krfu možete naći 6.000 različitih vrsti biljaka i cveća, koje se retko gde drugo mogu naći, poput 55 vrsti divljih orhideja kao što je Ophrys bertolonii ili carmeli Ophrys attica. Poznat i po velikoj količini drveća maslina, kojih ima oko 4.000, a čak 3 odsto svetske proizvodnje maslinovog ulja dolazi sa Krfa. Grm kumkvata, citrusa poznatijeg kao zlatna mandarina, poreklom iz Kine, u Evropi raste samo na ovom ostrvu.

Krf važi i za rekordera kada je u pitanju broj plaža, jer ih na njemu ima oko 119. O njima ćemo nekom drugom prilikom, kao i o tome šta videti na ovom ostrvu.

Izvor:Happytv.rs
Foto:YouTube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter