Izvor: 24 sedam
02.10.2023 u 16:11
0

OHRABRUJUĆE! Pokrenut prvi Javni poziv za finansiranje građanskih naučnih istraživanja

Fantastičan način da se nauka približi građanima

Centar za promociju nauke i Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija raspisali su danas prvi Javni poziva za finansiranje projekata građanskih naučnih istraživanja u Srbiji.

Na predstavljanju pred brojnim zvanicama u ispunjenom prostoru Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović je istakla da je cilj Javnog poziva da se finansira širok dijapazon interesantnih projekata koji će uključiti građane.

Prema njenim rečima, Javni poziv je prvi korak i komunikacija koja će „približiti građanima nauku“.

„Često niko ne zna šta nauka radi, jer se zatvorila u laboratorije, a rade se fantastične stvari. Često loše iskomuniciramo koliki je benefit od nauke“ primetila je ministarka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter