Izvor: BSC Happy
16.08.2023 u 17:05
0

NAUKA ILI IGRANJE BOGA: AMERIKANCI ORGANE SVINJE TRANSPLATIRALI POKOJNIKU – EKSPERIMENT USPEO, a nakon toga… (VIDEO)

Hirurzi su transplantirali svinjski bubreg u moždanog mrtvaca i više od mesec dana je funkcionisao normalno - kritičan korak ka operaciji za koju se njujorški tim nada da će na kraju pokušati kod živih pacijenata.

Naučnici širom zemlje se utrkuju da nauče kako da koriste životinjske organe za spas ljudskih života, a tela donirana za istraživanje nude izuzetnu probu.

Da to nije prvi put pokazuje i ovaj video: 

Najnoviji eksperiment koji je u sredu objavio NIU Langone Health označava najduže što je bubreg svinje funkcionisao kod osobe, iako pokojne – i nije gotovo.

Istraživači su spremni da prate rad bubrega drugi mesec. „Da li će ovaj organ zaista raditi kao ljudski? Za sada izgleda kao da jeste“,.dr Robert Montgomeri, direktor instituta za transplantaciju NIU Langone.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter