Izvor:
22.05.2019 u 17:08
0

ZABORAVI DUBAI IDI U FUDŽEIRU: Tvrđave kakve do sada niste videli!

Fudžeira je jedan od sedam emirata koji čine UAE i jedini među njima čija obala izlazi isključivo na Omanski zaliv i čija je teritorija pretežno planinska.

Takođe je i emirat sa najviše padavina.

– Turisti širom sveta znaju za Dubai, a Fudžeira se nalazi na samo trideset minuta vožnje od od tog čuvenog grada. Arhitektura i način života u Fudžeiri su u velikoj meri tradicionalni. Postoji i sedam tvrđava, više nego u bilo kom drugom gradu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a među njima je i najstarija u zemlji, podignuta pre osam stotina godina – tvrđava Fudžeira. Neke od tvrđava nalaze se u Hadžar planinama, gde turisti dolaze i kako bi išli na planinarenje. Priroda je tu vrlo lepa, ima sveže vode u planinama, mogu se videti pojila, kao i životinje koje tu žive. Da se vratimo tradiciji, posetioci mogu obići i naš muzej i tako bolje upoznati naše nasleđe. Suveniri se mogu kupiti u prodavnici koja se zove The Friday Market, i to po pristupačnim cenama. Fudžeira ima i svoju modernu stranu, pa tako postoji Fujairah Marina Club, imamo i lepe plaže, more je kristalno čisto i uslovi za ronjenje su izvanredni. Možete se baviti i jedrenjem i ribolovom i posmatrati borbe bikova, to je naš tradicionalni sport. Naravno, vodimo računa o sigurnosti ljudi i životinja. Imamo i nekoliko tržnih centara, kao što su Fujeirah Mall i Fujeirah City Center. Moram još da pomenem hotele koji se nalaze na obali, u planinama, to su prelepa mesta, a prizori su posebno lepi ujutru – rekao je turistički vodič iz ove zemlje.

Fudžeira je zemlja u razvoju, a dok ne dostigne cene Dubai možete lagodno uživati u poseti.

Izvir:Travellhub.rs
Foto: Wikipedia
Foto: Instagram/printscreen/fujairahconnected

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter