Izvor: reuters
12.02.2024 u 01:51
0

SUDIJA IZDAO NAREDBU ILONU MASKU: Mora ponovo da svedoči u istrazi Komisije za hartije od vrednosti

Nalog američkog sudije za prekršaje Laurel Biler, izdat u subotu, formalizovao je privremenu odluku koju je donela u decembru i kojom je stala na stranu SEC

Savezni sudija je naredio Ilonu Masku da ponovo svedoči u istrazi koju je sprovela američka Komisija za hartije od vrednosti (SEC) o preuzimanju Tvitera vrednom 44 milijarde dolara, dajući regulatoru i milijarderu nedelju dana da se dogovore o datumu i mestu za razgovor.

Nalog američkog sudije za prekršaje Laurel Biler, izdat u subotu, formalizovao je privremenu odluku koju je donela u decembru i kojom je stala na stranu SEC, preneo je Rojters.

SEC je tužila Maska u oktobru kako bi ga primorala da svedoči u okviru istrage o njegovoj kupovini Tvitera 2022, giganta društvenih medija koji je kasnije preimenovao u X.

Mask, koji je generalni direktor Tesle i Spjeseksa, odbio je da svedoči u septembru u okviru istrage, saopštila je SEC.

Agencija ispituje da li je Mask poštovao zakon kada je podneo potrebnu dokumentaciju o kupovini akcija Tvitera i da li su njegove izjave u vezi sa dogovorom bile tačne.

Mask se borio protiv pokušaja SEC da ga sasluša još jednom, rekavši da je to već uradio dva puta i optužio regulatora za uznemiravanje.

Biler je odbacila taj argument.

SEC je imala ovlašćenje da izda sudski poziv, kojim su tražene relevantne informacije, navela je Biler u presudi.

Biler je dodala da će, ako SEC i Mask ne budu mogli da se dogovore o datumu i vremenu za razgovor, kontaktirati obe strane i odlučiti umesto njih.

SEC istražuje da li je Mask možda prekršio zakon o hartijama od vrednosti kupovinom akcija Tvitera pre nego što je kupovina te kompanije završena.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter