Izvor:
11.03.2019 u 10:11
0

PODRŠKA MLADIM STVARAOCIMA: Izložba dela Ivane Milev u galeriji “Haos“!

U ciklusu "Podrška mladim stvaraocima", koji godinama sprovodi galerija "Haos", sutra će biti otvorena izložba dela mlade vajarke Ivane Milev.

Reč je o postavci "Ne/promenljivo" koju čine skulpturalni crteži, odnosno ambijentalne instalacije u prostoru.

Svojim likovnim jezikom, Ivana razbujava naizgled neveliki broj varijacija molekularnih formi, u toj meri da nam se prostorno ograničeni objekti (kakvi oni, po prirodi stvari, moraju biti) čine kao nizovi beskonačnosti. Poput anegdote o hotelu sa beskonačno mnogo soba, tako i beskrajno mnogo elemenata Ivaninih radova uplivaju jedan u drugi, nestaju, ponovo se javljaju, pa se uvrću i obrću – naglašava u svom tekstu za ovu postavku Luka Tripković.

Radovi Ivane Milev, navodi dalje Tripković, tvore jednu kompaktnu celinu, u nedogled – poput kosmosa.

Njihova skulpturalnost, estetička dopadljivost i koloristička privlačnost kao objekata per se moraju se, međutim, istovremeno, posmatrati i kao crteži – ocenio je Tripković.

Ivana Milev je rođena 1987. u Beogradu.

Osnovne studije završila je 2009, a nakon toga i magistarske 2011. godine na vajarskom odseku na FLU u Beogradu, u klasi Mrđana Bajića.

Doktorirala je vajarstvo 2017. godine na istom fakultetu pod mentorstvom Olivere Parlić Karajanković.

U toku studija 2008/2009. i 2010/2011. bila je stipendista Fonda za mlade talente Srbije i boravila je na studenskoj razmeni školske 2009/2010. na Aristotelovom univerzitetu u Solunu (Grčka).

Od 2017. zaposlena je kao profesorka u Srednjoj umetničkoj školi “Tehnoart Beograd” na smeru Juvelir umetničkih predmeta. Članica je ULUS-a i ULUPUDS-a.

Dobitnica je 11 nagrada. Do sada je imala 12 samostalnih i preko 60 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Izložba u galeriji "Haos" biće otvorena do 12. aprila.

Izvor: Tanjug
Foto: Galerija Haos/Facebook/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter