Izvor: Tanjug
26.02.2023 u 11:52
0

DRUGI PUT RODILA IDENTIČNE BLIZANCE: Čudan slučaj učiteljice iz Alabame (VIDEO)

Učiteljica u osnovnoj školi iz Tuskaluse u američkoj državi Alabami, Britni Alba, drugi put je rodila identične blizance u Birmingemskom centru za majke i bebe Univerziteta Alabama.

Albini blizanci su bili monoamnionsko-monohorionski (MoMo) i delili su istu placentu, amnionsku kesu i tečnost.

MISTERIJA TURSKOG KRATERA: Čudna iznenadna pojava koja nema veze sa zemljotresom (VIDEO)

Takvi blizanci pripadaju najređim tipovima blizanaca koji čine manje od jedan odsto svih porođaja u SAD, objavljeno je na sajtu Univerziteta Alabama.

Alba je saznala da je trudna sa blizancima samo šest meseci nakon što je rodila prve blizance Luku i Levija.

Prvobitni šok se pretvorio u zabrinutost kada su Alba i njen muž Frenki bili obavešteni o rizicima povezanim sa MoMo blizancima.

-Iako su izuzetno retke, MoMo blizanačke trudnoće imaju visok rizik od komplikacija na fetusu -rekla je doktorka docent na Odeljenju za akušerstvo i ginekologiju Univerziteta Alabama Rejčel Sinki.

Sinki je istakla da MoMo blizanci dele sve osim pupčane vrpce, koja se lako može zaplesti i da zbog toga postoji visoka stopa mrtvorođenih blizanaca tog tipa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter