Izvor: Happy BSC Portal/Foodandwine
11.12.2023 u 12:50
0

I OVO JE MOGUĆE: Pica u svemiru, astronauti mogu sve (VIDEO)

Koliko može da bude zabavno spremanje obroka u svemiru, pokazuje video zapis koji je objavio astronaut Tomas Pesket.

Prošlog meseca u Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS) stigla je nova pošiljka hrane, a među voćem i povrćem našao se paket za pravljenje pica.

Tamošnja internacionalna ekipa odmah se bacila na posao i napravila prvi svemirski „pica parti“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Thomas Pesquet (@thom_astro)

U paketu su, kako piše portal „Food and Wine“, stigle zalihe sireva i pica testa, a čitav kulinarski proces zabeležio je astronaut Pesket.

– Leteće pice za večeru sa prijateljima, zvuči gotovo kao subota provedena na Zemlji – napisao je u opisu svog videa i dodao kako dobar šef nikad ne otkriva svoje tajne, ali kako je on ipak snimio video da gledaoci prosude sami koliko su pice zapravo bile dobre.

– Sve osim ananasa prolazi, ne želimo da vređamo Italijane – dodao je u opisu video snimka na Instagramu.

Pesket je i u aprilu, iz svemira, poslao zanimljive fotografije sebe dok jede kolačiće.

Zanimljivo je i kako je američki „Pica Hut“, još 2001. godine, Rusu Juriju Usačovu poslao picu pa je upravo on prvi astronaut koji je u istoj uživao u svemiru.

VAZDUH KOJI BOLI: Jednim potezom pokazao surovost Južnog pola

Osim žurke sa picama, Megan MekArtur, astronautkinja NASA-e je na svojim društvenim mrežama nedavno podelila kako je svoj rođendan proslavila u svemirskoj stanici, a vidi se da su prisutni na žurci uživali u hrani.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter