Izvor: Happy BSC Portal/Punkufer.hr
18.01.2024 u 13:00
0

NAJDUŽA TRAMVAJSKA LINIJA: Pogled vredi milion dolara (FOTO)

Predivan pogled na Severno more, slikovita obalna sela, kao i zanimljivosti koje se susreću na putu neki su od dobrih razloga zašto krenuti na putovanje tramvajem, ako se nađete u Belgiji.

Ako ste se ikada pitali gde se nalazi najduža tramvajska linija na svetu, Ginisova knjiga rekorda ima odgovor na to pitanje. Belgijski Kusttram koji putnike prevozi duž flamanske obale na severozapadu zemlje broji čak 68 kilometara.

Tramvaj kreće iz grada Knoke i vozi do Adinkerkea, a omiljen je među turistima koji žele da se bolje upoznaju s tim krajem.

U kasnom 19. veku Belgija je počela ubrzano da gradi železnice, a 1885. godine otvorene su prve deonice te najambicioznije rute, koja i danas pleni pažnju i ponosno nosi titulu najduže tramvajske linije na svetu.

Linija s pogledom od milion dolara

Predivan pogled na Severno more, slikovita obalna sela, kao i zanimljivosti koje se susreću na putu neki su od dobrih razloga zašto krenuti na putovanje tramvajem, ako se nađete u tom kutku Evrope. Za ono što nude, karte nisu skupe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Phillip 🏳️‍🌈 (@railcologne)

Tako jednodnevna karta košta 7,50 eura, a omogućuje neograničen broj ulazaka i izlazaka iz tramvaja, a trodnevna je 15 evra. Deca i mladi imaju popust. Tokom dana, tramvaj polazi svakih 15 minuta, a u špicu sezone leti i svakih 10 minuta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Thomas Chaffaut (@thomas_chaffaut)

U dva sata i dvadeset minuta, koliko traje putovanje od prve do poslednje stanice, tramvaj se zaustavlja na više od 65 mesta i prolazi brojne gradove. Neke od najpopularnijih stanica uključuju Knoke-Heist, gde ćete pronaći luksuzne butike, galerije i elegantne restorane.

ŽELJA ZAMIŠLJENA NA KRSTOVDAN JE JAČA OD SVEGA: Evo zašto NIKAD ne smete da gubite NADU

Sledi popularno mesto za odmor – Blankenberge, a zatim Midelkerke, gde možete satima uživati u pogledu na more. Isplati se istražiti i šarmantni Nieuwpoort te na kraju i De Pane, krajnje odredište, prenosi Punkufer.hr.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter