Izvor: Happy BSC Portal
11.12.2023 u 11:35
0

OPASNOST ZA SVAKI AUTO: Ove stvari nikako ne smete držati u kolima tokom zime

Ako već držite naočare u autu, stavite ih u futrolu.

Pre nego što ostavite automobil na parkingu i hladnoći, okrenite se oko sebe i proverite da li ste nešto ostavili unutra, ne zaboravite pretinac na suvozačevoj strani.

Lekovi

Mnogi ljudi ostavljaju svoje dnevne lekove u automobilu kao podsetnik da ih ponesu na svakodnevnu vožnju, ali ostavljanje lekova u kolima preko noći tokom zime može smanjiti njihovu efikasnost. Tvrde tablete i kapsule treba da budu najmanje oštećene, ali tečnosti i injekcije mogu da dožive promene na niskim temperaturama. Uvek čuvajte lekove na sobnoj temperaturi da biste održali njihovu efikasnost.

Pixabay

Naočare

Ako ostavite naočare za čitanje ili čak naočare za sunce u automobilu tokom zimskih meseci, možda ćete otkriti da se lako lome. Ekstremno niske temperature mogu oštetiti sočiva uzrokujući njihovo širenje i skupljanje, čineći okvire podložnim pucanju. Ako već držite naočare u autu, stavite ih u futrolu.

Muzički instrumenti

Uvek nosite svoj muzički instrument u zatvorenom prostoru kako biste izbegli slučajna oštećenja na hladnoći. Violine, gitare i violončela i drugi drveni instrumenti su podložni skupljanju i širenju na niskim temperaturama, što će oštetiti ili razbiti spojeve lepka, čineći ih nemogućim za sviranje.

Baterije

Ako ste u iskušenju da ostavite bateriju u automobilu „u slučaju da vam zatreba“, razmislite ponovo. Otkrićete da će se vaše baterije ranije isprazniti zbog niske temperature koja utiče na elektrohemijske reakcije unutar samih baterija, a alkalne baterije mogu čak i da puknu i iscure.

IZVINITE, KAKO SE ZOVETE? Kako da ne zaboravite imena pri upoznavanju

Laptopovi i telefoni

Slično razlozima zbog kojih je ostavljanje baterija automobila zimi loša ideja, laptopovi i drugi elektronski uređaji će proći jednako loše kao što su njihove unutrašnje litijum-jonske baterije ugrožene zbog hladnog vremena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter