Izvor: HAPPYBSC
28.10.2023 u 20:04
0

Stanovnici Grenlanda prvi put neće pomerati kazaljke na satu

Stanovnici Grenlanda u nedelju prvi put neće pomerati kazaljke unazad na zimsko računanje vremena. Grenlandska vlada u novembru 2022. odlučila je da ukine letnje i zimsko računanje vremena, objavila je danska novinska agencija Ritzau.

Proglašen zvanično najskuplji grad u Nemačkoj: Čak 60.000 Srba živi u njemu

Najveće ostrvo na svetu je službeno deo Kraljevine Danske, ali je u praksi uglavnom samoupravan. Umesto vraćanja kazaljki na satu unazad, grenlandske vlasti odlučile su će trajno ostati u vremenskoj zoni UTC/GMT-2,

U nedjelju će veći deo Evrope, uključujući i Dansku pomeriti satove za jedan sat unazad i tako se prebaciti sa letnjeg na zimsko računanje vremena.

Međutim, na Grenlandu će odsad umesto dosadašnja četiri sata biti tri sata manje nego u Danskoj. Mali grad Itokortormit na istoku Grenlanda jedini je deo ostrva koji će u nedelju ipak vratiti sat unazad.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter