Izvor: Kurir.rs
26.03.2024 u 12:04
1

ZA VIKEND POMERAMO SAT, DR IZ HITNE POMOĆI UPOZORAVA: Evo kako naše telo reaguje na PROMENE

U noći između subote na nedelju spavaćemo jedan sat kraće jer pomeramo kazaljke na časovniku unapred.

Promene koje nastaju prilikom prelaska na letnje računanje vremena dešavaju se postepeno i našem telu je potrebno i do nekoliko nedelja da se prilagodi novonastalim uslovima.

Promena sata unapred ili unazad može da izazove i neke od zdravstvenih problema, kako su neke od studija pokazale, jer se remete prirodni ciklusi sna u našem telu. To može imati za posledicu uticaj na fizičko i na mentalno zdravlje.

U noći između subote na nedelju spavaćemo jedan sat kraće jer pomeramo kazaljke na časovniku unapred.

Prema rečima doktorke Ivane Stefanović, nekada se mislilo da to ne utiče na organizam već da su se promene koje su neki primećivali dešavale iz nekih drugih razloga.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ZA VIKEND POMERAMO SAT, DR IZ HITNE POMOĆI UPOZORAVA: Evo kako naše telo reaguje na PROMENE”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter