Izvor: 24SEDAM.,RS
18.03.2024 u 07:13
0

STARI RUSKI OBIČAJ ZA SREĆU: Neverovatan običaj nastao zbog jednog predugog ručka i besa čuvenog reditelja

Filmadžije su sujeverna fela i smatraju za rđav znak ako se tanjir ne razbije iz prvog pokušaja

Ovaj običaj postoji samo u Rusiji: nakon prvog uspešno snimljenog kadra reditelj okuplja čitavu ekipu i razbija tanjir. Ali ne bilo koji. Na njemu, naime, treba da budu ispisana imena svih učesnika snimanja i naziv filma.

KACIGA IZ „RATOVI ZVEZDA“ FILMA PRODATA: Čuveni C-3PO, NA aukciji za 843.750 dolara.

Jedno od objašnjenja kako je ovaj običaj nastao vezano je za legendarnog Sergeja Ejzenštajna. Za vreme snimanja kultnog ostvarenja „Oklopnjača Potemkin“, 1925. godine, glumci nisu žurili da završe sa ručkom i vrate se na posao.

Svako uzima jedan deo za uspomenu

Reditelj je, navodno, iz besa razbio tanjir jednog glumca o stativ. Tada je snimanje, naravno, počelo, a film je ušao u istoriju.

Ipak, masovno razbijanje tanjira na snimanju počelo je tek tokom devedesetih, kada je ruska kinematografija posle raspada SSSR-a, prolazila kroz krizu.

Svako iz ekipe uzima jedan fragment za uspomenu.

Uzgred, filmadžije su sujeverna fela i smatraju za rđav znak ako se tanjir ne razbije iz prvog pokušaja, navodi Russia Beyond,

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter