Izvor: Tanjug
04.08.2021 u 11:54
0

„TOMA“ PREMIJERNO na Sarajevo film festivalu

 

„Film je impresionistički portret Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije“, saopštio je Sarajevo film festival.

VAŽNO:

VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI LAZANSKOG: Srbija je izgubila velikog čoveka – hvala mu za sve!

MILOMIR MARIĆ SA GOSTIMA O SEĆANJIMA NA LAZANSKOG: Bio je šarmantni profesionalac – svi su ga voleli, čak i oni koji su mu zamerali!

PODSETIMO SE ŠTA JE LAZANSKI GOVORIO U NAŠOJ EMISIJI „DOBRO JUTRO SRBIJO“!

Zdravkovića igra Milan Marić, Tamara Dragićević je pevačica narodne muzike Silvana Armenulić (1939-1976), Tominu majku tumači Mirjana Karanović, a u filmu igraju i Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak i drugi.

„Toma“ čiji scenario potpisuju Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Bjelogrlić i Maja Todorović nalazi se među osam filmova „Open er“ programa 27. Sarajevo film festivala, koji će biti održan od 13. do 20. avgusta.

Kako je najavljeno, u okviru „Open er“ programa prvog dana festivala biće premijerno prikazan film „Deset u pola“ reditelja Danisa Tanovića, a slede “Otac” Floriana Zelera, dobitnik Oskara za najbolji adaptirani scenario, „Hvataj se ceste“ Panaha Panahija sa ovogodišnjeg Kana, i “Jahači pravde” Andersa Tomasa Jensena, sa Madsom Mikelsenom u glavnoj ulozi.

Tu su i “Junak” Asghara Farhadija, dobitnik Gran prija na nedavnom Kanu, “Novi poredak” Mihela Franca, osvajač Srebrnog lava u Veneciji 2020. godine, a u „Open er“ programu biće prikazan i klasik “Paris, Texas” (1984) ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva Vima Vendersa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter