Izvor: stil.kurir
31.03.2022 u 14:28
0

Evo kako se telo menja posle 50-te godine: Trepavice se skraćuju, nos postaje veći

Od zuba vremena niko nije uspeo da pobegne…

Kako godine prolaze i naše telo se menja u korak sa vremenom. Mi možda slabo primećujemo promene jer se gledamo u ogledalo svaki dan, ali ovo su delovi tela koje vam se sigurno tokom života menjaju, odnosno povećavaju ili smanjuju, a naročito nakon 50-te godine:

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Trepavice se skraćuju

Dlačice na trepavicama s godinama postaju sve kraće. Često su razlog za to spušteni kapci, različite alergije, nedovoljna nega ili poremećena funkcija štitne žlezde. Vremenom se trepavice stanjuju i postaju kraće.

Nos postaje veći

Vizuelno – vremenom koža oko nosa pada i nos dolazi više do izražaja. Ali i tehnički, tkivo i hrskavica nosa se menjaju te dolazi do blagog povećanja. Posle pedeset godina kreću ove promene, a i vrh nosa kreće da se savija na dole.

Bokovi se sužavaju

Žene, a naročito one koje imaju vrlo ženstvenu liniju tela, zaključile su da im se s godinama struk raširi, a bokovi suze. Ili barem tako vizuelno deluje, jer ako nam naraste struk, bokovi automatski izgledaju uže.

Stopala se povećaju

Ligamenti i tetive u stopalima postaju s godinama nestabilniji, pa se stopalo izdužuje i širi. Dakle, može se dogoditi da ođednom primetimo kako nam trebaju cipele za broj ili čak i dva broja veće.

Otisak prstiju se menja

Naučnici sa kalifornijskog univerziteta a su istraživali otiske prstiju kod 15.000 ljudi i otkrili da se oni takođe mogu promeniti s godinama, verovali ili ne!

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter