Izvor:
01.06.2019 u 20:01
0

KAKO IZDRŽATI NA ŠTIKLAMA? Pogledajte savete kako da udobnije hodate u svojim cipelama sa štiklom!

Jedno od pitanja koje muči većinu žena je kako izdržati ceo dan na nogama u štiklama? Mnogi će reći da lepota boli i da je potrebno malo istrpeti zbog s*ksi izgleda, ali da li je neophodno da vas stopala bole.

Predstavljamo 8 ključnih saveta koji će vam pomoći da udobnije hodate u svojim omiljenim cipelama sa štiklom!

1. Pažljivo birajte veličinu

Iako ovo zvuči kao da se podrazumeva, budite iskreni prema sebi i priznaje koliko puta ste kupili premale cipele, jer u radnji nije bilo vašeg broja. To je jedna od najčešćih ženskih greški pri kupovini obuće. Obavezno kada isprobavate cipele, obujte obe i prošetajte malo po radnji. Nemojte da izgled cipele bude presudan pri donošenju odluke o kupovini, već se malo fokusirajte i na pitanje koliko je ta obuća udobna.

2. Prilagodite ih tipu stopala

Ovo je vrlo važno, jer ne odgovara neka cipela svakom tipu stopala. Ako imate ravna stopala velika je verovatnoća da će vam biti prilično neudobno da nosite štikle, pa bi bilo neophodno da odaberete cipelu sa manjom i debljom petom.

3. Birajte stabilnu štiklu

Bezbolan hod na štiklama je moguć samo ako odaberete deblju štiklu. Kada su u pitanju visoke tanke štikle, one jesu sek*si, ali u njima noga nije stabilna pa se javlja bol u stopalima. Ukoliko ne možete da odolite ovakvoj štikli, za svaki slučaj ponesite rezervne cipele sa manjom štiklom ili baletanke.

4. Obratite pažnju na platformu

Mala platforma na prednjem delu ili gumirana podloga, ublažiće pritisak stopala i učiniti korake lakšim. Ukoliko odaberete štikle koje nemaju napred platformu, verovatno ćete osećati svaki kamenčić na putu i očekujte da nećete puno izdržati u njima.

5. Odmorite stopala

Ako vam se pruži prilika, napravite pauzicu i odmorite noge od štikli. Izujte štikle u kancelariji ili u toaletu bar na kratko i napravite par pokreta stopalom. Vaše noge će vam biti zahvalne.

6. Razgibavajte i masirajte stopala

Kada dođete kući posle napornog dana u štiklama, posvetite malo pažnje svojim stopalima – zaslužila su to. Malo ih istegnite povlačeći prste na dole što više možere, a onda to ponovite u suprotnom smeru. Potom, rotirajte stopala u krug, u jednu pa u drugu stranu. Možete da postavite staklenu fkašu na pod i da je kotrljate stopalima. Zatim, ih izmasirajte koristeći neku kremu. Ova masaža i razgibavanje će definitivno prijati vašim stopalima.

7. Nosite modele koji drže čvrsto zglobove

Verovatno ste primetili da vam je zimi udobnije da hodate u štiklama. Glavni razlog je taj što su u čizmama vaši zglobovi dobro učvršćeni i obuća stoji stabilno na vašoj nozi. Dok je kod cipela i sandala drugačija situacija, pa je teže i hodati u njima.

8. Kupite silikonske jastučiće

Silikonski jastučići su dizajnirani na različite načine tako da se mogu zalepiti na onaj deo cipele koji je najproblematičniji i smanjiti bol u stopalima, ili sprečiti žuljeve.

Izvor: Srbija danas
Foto: Twitter/SentinelStaffs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter