Izvor: dnevno
16.07.2021 u 22:15
0

LOŠA ODLUKA! Tuširate odmah posle jela,to nije dobar izbor

-Tuširanje nakon doručka ili večere je mnogima deo rutine.

PROČITAJTE JOŠ:

METEOROLOG NAJAVIO: Evo kada nas očekuje još padavina

SELAKOVIĆ PORUČIO IZ BEČA: Ne vidim bolji način od dijaloga

SUDAR VOZA I AUTOMOBILA KOD LOZNICE: Povređena žena!

– Tokom toplih letnjih dana tuš je put do brzog osveženja, ali da li ste razmišljali o tome da postoji vreme kada bi trebalo da sačekamo.

Ako ste navikli da uskačete pod tuš odmah nakon doručka ili večere, stručnjaci kažu da je možda vreme da promenite navike u kupanju.

Zašto je to tako?

Tuširanje nakon jela

Tuširanje u toploj vodi stvara ono što je poznato kao hipertermična reakcija, vreme kada se telesna temperatura blago povišava. Međutim, jelo takođe podiže unutrašnju temperaturu jer se krv preusmerava u probavni trakt. Stručnjaci kažu da jelo i tuširanje u roku od 20 minuta mogu da stvore preopterećenje, što otežava našem telu da efikasno probavlja hranu. Rezultat toga mogu da budu nadimanje, grčevi i tromost.

Ovaj efekat će se možda najviše primetiti nakon obroka koji je ili veoma težak ili napunjen ugljenim hidratima i mastima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter