Izvor:
30.09.2017 u 15:32
0

NEZAOBILAZAN TREND OVE SEZONE: Neobična boja karmina zaludela trendsetere, a da li će vas? (foto)

Trendi miks crvene i narandžaste nosi se svuda, na usnama, očima, obrazima i noktima. Kod koralne je najvažnije izbrati pravu nijansu, a uz naše savete, to je baš lako.

Kada je koralna boja dospela u centar pažnje na modnim pistama širom sveta, mnogi su bili skeptični prema širenju novog trenda. Međutim, ispostavilo se da su se brinuli bez razloga – kad se crvena pomeša s narandžastom, odgovara svakoj ženi ukoliko se ne pretera s ostatkom šminke. Kad je nanesu žene svetle puti, osveži ih očas, a one tamnijeg tena zasijaju bronzanim sjajem. I još nešto – koralna nije namenjena samo mlađoj populaciji već svima koji žele da zrače od jutra do mraka.

Nijansu karmina birajte prema boji kože

Da biste saznali koja vam nijansa koralne najbolje stoji, krenite od karmina.

– Pre biranja nijanse karmina obavezno obratite pažnju da je uklopite uz podton vaše kože. Ako ste hladniji tip, to jest ako su vam vene na unutrašnjosti zgloba plavičaste, savetujemo koralne koje imaju malo roze boje u sebi. Toplijem podtonu ili onom s maslinastijim venama odgovara jednaka mešavina crvene i narandžaste – objašnjava Jelena Stanojević, šminkerka studija „Makeup House“, kojoj je ova boja jedan od favorita.

Kapak mora da se sjaji

Ukoliko želite naglašenije oči, znajte da će kompletan utisak biti bolji ako uz trepavice izvučete tanku liniju ajlajnera ili crne/braon olovke za oči.

– Za izlaske ili posebne prilike preporučujemo pigment senke i glitere u koralnim tonovima koji u sebi mogu imati i zlatne čestice. A ukoliko želite još intenzivniji izgled, poprskajte četkicu fiksatorom, zatim je umočite u pigment i ’nalepite’ na kapak – savetuje naša sagovornica.

One koje su manje vešte sa četkicama, dodaje, mogu to uraditi i prstima, pa će se tako boja bolje utopiti i neće biti oštrih prelaza.

Ako ne želite prenaglašene oči, na središnji deo kapka nanesite malo koralne senke ili rumenila, uz same spoljašnje uglove trepavica umirite ton nekom braon ili bronzanom senkom i na kraju nanesite neku svetlucavu, svetliju nijansu u unutrašnje uglove i eto vas svežih i odmornih.

Na obraze ide mrvica boje

Ako planirate da stavljate koralno rumenilo, najpre se potrudite da postignete besprekoran ten. Pre svega morate da nanesete podlogu, pa tek onda BB kremu ili tečni puder nijanse koja vam odgovara.

– Ukoliko nemate dovoljno vremena da se sasvim našminkate ili niste preterano vešti sa senkama, pored usana naglašenih sjajem u boji korala lepo bi bilo i da malo osvežite obraze. Za njih vam je dovoljno da s nekoliko kružnih pokreta utrljate malo ruža u istoj boji ili koralno rumenilo.

Nokti treba da budu upadljivi

Bilo da provodite dane na poslu ili ste na plaži, leti je sve dozvoljeno, pa tako i jače koralne nijanse na noktima.

– Trend je takav da na njega ne ostaju imune ni zaposlene žene jer koralna sigurno popravlja raspoloženje, a garantujemo da nećete ostati neprimećene.

Žena
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter