Izvor:
15.07.2018 u 08:44
0

SUMANUTI TREND MEĐU ŽENAMA: Slave menstruaciju putem Instagrama!

Do sada su se slavili, rođendani, krštenje, polazak u školu i razne druge prilike ali sudeći po trendu koji je zahvatio zapadni svet sada postoji i novi razlog za slavlje. Majke sada priređuju zabave povodom prve menstuacije svoje ćerke. Sve je isto kao i na običnim rođendanskim proslavama sa time što je tematika zabave zasnovana na provom ciklusu.

Naime, devojčice su često nesigurne, uplašene i osećaju stid zbog svoje prve menstruacije pa su majke rešile da im pomognu da ovaj važan životni događaj shvate na prirodan način i prihvate svoju ženstvenost.

Ovo je zapravo način da se devojčice na zabavan način i u opuštenoj atmosferi edukuju o stanju svog organizma, promenama koje slede a sve kroz iskustva drugih žena i devojaka koje su u skorijoj prošlosti prošle kroz isti proces.

Na ovim žurkama se služe torte u obliku tampona, materica, uložaka i sladoleda ukrašenih sirupom od jagode koji aludira na krv. Dvanaestogodišnja Bruk Li sa Floride podelila je na društvenim mrežama slike sa zabave koju joj je priredila njena majka Šili i od tada ove žurke su prisutne svuda. Poznata manekenka Tajra Benks otkrila je i da je njena mama priredila žurku kada je ona sa 15 godina dobila svoju prvu menstruaciju.

Mnoge devojčice prvu menstruaciju dočekaju nespremne i zato je baš ovo način da se na najprijatniji mogući način, ukaže ovim devojčicama kako je njihovo stanje normalna stvar, kao i to da nisu same jer svaka žena mora proći kroz isti proces koji vodi odrastanju i novim fazama života kod žene.

Srbija danas
Foto: instagram/Prontskrin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter