Izvor: novasport
03.01.2024 u 08:07
0

ATP SE I DALJE ŽESTOKO BRUKA:Teniska asocijacija izazvala lavinu besa, ovo što su uradili je stvarno bez presedana(FOTO)

Zaista neverovatno deluje da se "pada" na ovakvim stvarima. I još da to uradi ATP koji bi trebalo da bude svetionik istine u teniskom svetu. U čemu je njihov problem?

ATP je podelio medijima informacije o predstojećem meču Rafaela Nadala i Dominika Tima (u tom trenutku meču koji je tek trebalo da se igra), a tamo je pisalo da je Španac izjednačen po grend slem trofejima sa Srbinom.

To znači da ti podaci nisu osveženi gotovo godinu dana jer je ta informacija netačna od početka juna prošle godine kada je Đoković osvojio Rolan Garos i podigao 23. grend slem pehar. Uostalom, nije to svakodnevna situacija ili nešto manje bitno, već bukvalno ključni podatak oko kog se navijači godinama trve.

Verovatno bi ovo prošlo „ispod žita“ i bez prevelike bure da je to bio samo jedan ekces u poslednjih godinu dana. Nažalost nije, nije ni prema Đokoviću, ni prema srpskog tenisu. Uostalom, setite se samo da je nedavno isti taj ATP imao unapred spremljenu objavu da je Artus Fis osvojio Next Gen turnir. Čak i kada je Hamad Međedović osvojio turnir to ih nije pokolobalo, pa su objavili da je Fis osvojio i onda brisali tu objavu. Bila je to ozbiljna bruka, ali zbog toga niko nije odgovarao.

I evo kako je sezona zatvorena, tako je sada i otvorena. Papir koji mora da proveri i verifikuje ATP, papir u koji bi trebalo bez pogovora da veruju mediji širom sveta i da odatle prave osnovu za prenošenje mečeva Ima drugu rerečnicu koja je netačna. Netačno je i to ko je najstariji grend slem šampion, uostalom, evo i sporne rečenice.

„Nadal je izjednačen sa Đokovićem na prvom mestu u istoriji sa najviše osvojenih grend slem pehara, uključujući 14 trofeja na Rolan Garosu, poslednji put je osvojio turnir 2022. godine i tako postao najstariji šampion u istoriji sa 36 godina“, stajalo je na papiru koji je objavljen 2. januara. Dakle, neko je zaista mislio da nije potrebno da proveri najbitniji podatak na tom parčetu papira.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter