Izvor: Happy BSC
05.03.2024 u 21:21
0

BIVŠI SELEKTOR HRVATSKE PROGOVORIO O JOKIĆU: Nisam ga pokazivao svojim igračima da ih ne FRUSTRIRAM

Bivši selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske u razgovoru za Indeks ispričao je zanimljivu priču o srpskom košarkašu

Centar Denvera Nikola Jokić i ove sezone igra na vrhunskom niovu u NBA ligi, a njegovog talenta dotakao se i Neven Spahija.

Bivši selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske u razgovoru za Indeks ispričao je zanimljivu priču o srpskom košarkašu.

„Nikola Jokić je čudo. Iste godine smo došli u NBA, on u Denver, ja u Atlantu kao pomoćni trener Majku Budenholceru. Kako sam tek došao, dobio sam zadatak da skautiram ekipe koje su bile u rebildingu, Filadelfiju, Netse, Denver… Na njima sam se učio poslu. Kad sam video šta već tada radi Jokić, nisam mogao da poverujem. Kunem se životom, Jokićeve klipove nisam želeo da pokazujem igračima, samo Majku, nisam želeo da ih frustriram“, rekao je Spahija.

On je istakao da je Miško Ražnatović uspeo da napravi nešto što niko nikad nije u istoriji košarke.

„Tog dečka nisam poznavao. Nisam ga nikad gledao, znao sam samo da postoji i da igra u Megi. Kasnije sam shvatio da je Miško Ražnatović uspeo da napravi nešto što niko nikad nije u istoriji košarke. Bila je to najveća prevara u istoriji košarke. I dalje mi nije jasno kako je takvog talenta uspeo da sakrije. Nikome nije palo na pamet da ga draftuje, a Miško je u međuvremenu sve dogovorio s Denverom čiji su skauti stalno bili na treninzima Mege. Ogroman posao napravio je Ognjen Stojaković, koji je i sada pomoćni trener u Denveru. Da se jedan takav talent sakrije u 21. veku, ne mogu da poverujem. Do dana današnjeg to mi je misterija. Denver danas slobodno može da da prsten prvaka Mišku Ražnatoviću. Zaslužio je. Uspeo je da napravi da niko u Evropi nije imao pojma šta ovaj ima u Megi. Da je samo neko posumnjao, da je došao da pogleda neki trening ili utakmicu, pa Nikola bi bio među prva tri pika na draftu“, rekao je Spahija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter