Izvor: happybsc
17.11.2023 u 22:34
0

EVROLIGA KOŠARKA: Partizan nokautirao Albu, nakon lošeg početka,sve bilo rešeno već u trećoj četvrtini

Partizan dočekuje Albu iz Berlina, u okviru devetog kola Evrolige u Areni. Partizan će pred svojim navijačima probati da se iskupi za poraz od Bajern Minhena 94:85 na gostovanju u BMW parku pre dva dana.

Protivnik ovaj put više nije ni bitan, niti bi se trebalo baviti postavkama i taktikom protivničke ekipe. Razlog tome leži u činjenici da je ekipa Partizana ove godine skoro sve utakmice koje odigrala, računajući što regionalno prvenstvo (sa akcentom na dva poraza od Mege i Igokee) i elitno evropsko takmičenje, dobila i izgubila na jednu loptu.

U sastavu Beograđana ponovo neće biti kapitena Kevina Pantera, pred kojim je još desetak dana pauze, i prehlađenog Balše Koprivice, kao ni Alena Smailagića.

U sastavu je mladi Sava Drezgić.

Partizan i Alba su prošle sezone u međusobnim mečevima zabeležili ubedljive pobede pred svojim navijačim a(100:84 u Berlinu, 88:74 u Beogradu), a ekipi Željka Obradovića „gori“ pod nogama i večerašnji trijumf je imperativ.

22:48

40′ KRAJ! Pobeda Partizana 89:74!

Na kraju ubedljiv, ali u suštini veoma težak meč za Partizan u kom je Naneli ubacio poslednje poene sa zvukom sirene. Kaboklo je pre toga nanizao nekoliko svojih poena, isto je uradio i Aleksa Avramović trojkom posle koševa Frenka Kaminskog, na kraju +15 za Obradovićev tim.

22:39

I Aleksa trojkom kruniše svoju sjajnu igru večeras

Sjajna trojka Alekse Avramovića kao kruna na večerašnju sjanu igr, pogađa sa velike udaljenosti i time pokazuje da je konačno pronašao svoju prepoznatljivu igru.

22:38

37′ Anđušić se „zapalio“!

Timan je spustio minus svog tima na jednu cifru, Anđušić je odmah odgovorio trojkom čisto da postavi stvari na svoje mesto – 79:67 za crno-bele.

22:30

Partizan čuva prednost (76:65, 36. minut)

Poslednjih pet minuta u „Štark areni“, Partizan vodi 76:65.

22:29

35′ Ne predaje se Timan…

Lep pogodak Anđušića, Tomasu Matu se nije zatresla ruka na slobodnim bacanjima. Timan je takođe fauliran i oba puta je sa linije slobodnih bacanja bio precizan – 76:65 za Partizan, Ledeju je Braun ukrao loptu, a onda se ona od Zeka odbila u aut. Nema sreće za krilnog igrača koji mora na pauzu.

22:27

Pronašli su igru Crno Beli

Partizan igra sa nižom petorkom ulazi Ponitka, Kaboklo krade loptu skoku

22:24

 Razigrao se Partizan u napadu, ode na +13!

Kaboklo se lepo okrenuo na pas saigrača i pogodio je iz reketa, dok je prethodno Ledej uhvatio bitan skok u napadu. Šnajder je pre toga bio siguran sa linije bacanja. Naneli je profitirao iz dodavanja Doužera i pod košem je vratio 13 razlike za crno-bele – 74:61.

22:21

Ledej zaustavio nalet Albe

Vratila se Alba na jednocifreni minus 67:59 u 32. minutu, ali je Ledej pogodio trojku i zaustavio nalet gostiju – 70:59.

22:14

 Alba ređa očajne napade, Partizan se  odlepio na plus 13

Posle trojki Avramovića i Proćide je Avramović ubacio šut za dva. Prekid koji je potrajao nekoliko minuta malo kao da je „uspavao“ igrače, ali su navijači nastavili da „grme“. Ledej je fauliran za dva bacanja i oba puta je bio siguran. Navijači zvižde igračima Albe u ovim trenucima, a žuti loše organizuju napade – 65:62 za Partizan.

22:12

Konačno se bude Crno beli

serija Partizaba 12: 3 nema lakih poena za Albu , konačno puleni Željka Obradovića nalaze svoju igru

22:08

Prekinut meč Partizana i Albe na nekoliko minuta

Trojka Anđušića i odmah istovetan odgovor Proćide. Trener gostiju je tražio čelendž zbog jednog duela, a to je raspalilo „grobare“ koji su počeli iz sve snage da viču: „Ajmo crno-beli ooo“.

22:02

 Nema sigurnosti u Partizanu, fali i samopouzdanje, pa i mučenje traje

Težak šut uz kontakt i pogodak Anđušića, tražio je i faul, nije ga dobio. Aleksa je ušao u igru umesto Jaramaza i pogodio dva bacanja, a Ledeju je lopta pobegla u aut. Braun je bio siguran sa penala, a Partizan ima minimalnu prednost, Anđušić je pogodio i trojku, Partizan vodi 52:48. Proćida vraća u sledećem napadu – 52:51.Ali pogađa i Aleksa Avramović 54:51 Izrale gonzales traži čelendž

21:59

Anđušić za 49:48

Polovina je treće četvrtine, a na terenu ništa novo. Partizan posle koša Danila Anđušića ima poen viška – 49:48.

21:56

24′ Da li je neko začarao igrače Partizana?!

Mnogo grešaka na obe strane… Doužer ukrade loptu, ali onda baci loš pas za alej-up Ledeja. A na sve to ni Alba ne briljira u napadu, ali dovoljno da Timan primi loptu od Brauna pod košem i pogodi za vođstvo. Jaramaz je posle promašene trojke promašio i šut za dva, dok je Vecela izblokirao Kaminski, a isti igrač je potom napravio korake. I dalje je pitanje šta se dešava sa košarkašima Partizana koji za četiri minuta imaju samo jedan koš Ledeja, Alba vodi 46:45.

21:51

22′ Strašan potez Ledeja, ali i nova očajna odbrana Partizana

Kaminski je dobio udarac u lice odmah u prvom napadu u drugom poluvremenu i iznudio faul u napadu, dok su Jaramaz i Anđušić komplikovali na drugoj strani. Ledej je „doleteo“ niotkuda posle promašaja Anđušića i ubacio je lep koš iz skoka. Vecel je na drugoj strani lako poentirao. Doužer je bacio er-bol u poslednjim sekundama napada – 45:42 za Partizan.

21:33

20′ Teško poluvreme Partizana, crno-beli samo na +3

Opet Olinde i Timan, naivni koševi koje prima Partizan iznervirali su trenera Obradovića koji je u jednom trenutku prigovorio Avramoviću. Timan je pored Kabokla smanjio zaostatak na poen, a Olinde je faulirao Trifunovića. U jednoj od akcija je Naneli imao i sreće jer je u loše izgrađenoj kombinaciji dobio faul Brauna u poslednjim sekundama – 43:40 za Partizan na poluvremenu.

21:27

Taman uhvatio priključak i ispustio je

Sa nekoliko loših poteza i izgubljenih lopti, za samo par napada Partizan gubi predsnost i sada je samo na plus jedan, Obradović koji je izuzetno ljut na Aleksu Avramovića, traži novi tajm aut

21:26

11 izgubljenih lopti Albe, trojka Nanelija

Alba je u prvih 17 minuta izgubila čak 11 lopti, a Partizan vodi samo 34:31. Naneli postiže trojku za 37:31. Uzvraća Braun – 37:34.

21:23

Ne ide  šut za tri, ali Naneli sjajan u odbrani

Sjajna odbrana, i mirnom igrom sjajni poen Ledeja Paertizan na plus 6

21:21

Serija penala na obe strane

Doužer je u kontri krenuo na koš i nije pogodio iz situacije koja nije delovala nemoguće da se reši uz kontakt na obruču. Pogodio je oba slobodna bacanja, dok je Samar takođe oba puta bio siguran sa slobodnih bacanja. Avramović je potom „izboksovao“ dva penala – 32:28.

21:17

Partizan izgubio čak pet lopti od početka, muči se al vodi

Partizan sredinom druge četvrtine ima četiri poena prednosti – 30:26, ali daleko od toga da igra ekipe Željka Obradovića može da zadovolji navijače. Naprotiv.

21:15

14′ Vukčević izašao van, Doužer malo zategao odbranu

Bacili su se on i Anđušić na parket da bi ukrali loptu igračima Albe i šteta je što je Avramović to propustio da nagradi pogođenom trojkom u kontri. Kaboklo je u međuvremenu pogodio za dva, a Šnajder je bio neprecizan za tri.

21:13

Ponovo izjednačenje, Obradović nezadovoljan odbranom

Slobodna bacanja za Janija Vecela, Partizan gubi loptu, i još mora da igra odbranu

 

21:12

Raspucavaju se sada i Avramović i Šnajder

Prvi je za četiri i po minuta već ubacio devet poena posle maestralnog prodora uz faul, dok je drugi ubacio novu trojku. Obradović nije zadovoljan Vukčevićevom odbranom i izveo ga je iz igre.

21:11

Proradio Aleksa, za 4,5 minuta devet poena

Avramović je poentirao u dva uzastopna napada, a pogodio je i dodatno slobodno bacanje – 26:23 za domaće u 13. minutu.

 

21:09

Anđušić pogodio trojku za prednost

Trojka Anđušića u prvom napadu za Partizan u drugom periodu. Crno-beli vode 21:20, ali Snajder uzvraća istom merom – 21:23 u 12. minutu.

21:09

12′ Ovakav Aleksa je falio Partizanu!

Trojka Anđušića u jednom od prvih napada Partizana u drugoj četvrtini, Proćida na drugoj strani nije bio precizan, ali jeste Tim Šnajder. Avramović se lepo zaleteo i otišao do koša za egal posle 12 minuta košarke –

21:06

10′ Malo su se pribrali crno-beli, ali i dalje na valja

Odbrana jednostavno mora da se pojača, a ništa manje ni napad. Avramović je malo uneo života jednim stepbek šutem i jednim prodorom za zakucavanje. Alba je inače izgubila pet lopti, a da to crno-beli nisu na pravi način materijalizovali i gube 20:18.

21:05

Partizan – Alba 18:20 (PRVA ČETVRTINA)

Alba posle prve četvrtine vodi sa 20:18.

Avramović je vezao četiri poena u finišu ovog dela meča i smanjio prednost gostiju koja je maksimalno iznosila plus 6.

 

Alba je u ozbiljnoj seriji

Suviše lako žuti dolaze do pozicija u reketu i onda to otvara prostor za druga rešenja. Ušli su Vukčević i Kaboklo u timu Partizana, a od gostiju je svoju seriju poena nastavio Kumađe – 18:14 za Albu.

21:01

Serija Albe 10:2 (14:18, 8. minut)

Alba vodi 18:14, Alba je u seriji 10:2. Obradović menja igrače, na terenu su Avramović, Anđušić, Kaboklo, Vukčević… Nikako ne ide crno-belima, a nema ni one uobičajene užarene atmosfere u dvorani.

20:56

Dve trojke i vođstvo Albe, tajm aut Obradovića (12:14, 6. minut)

Alba je pogodila dve vezane trojke, Sterling Braun i Lois Olinde, i prvi put je povela 14:12 u 6. minutu

20:56

Konačno trojka Nanelija (12:8, 5. minut)

Džejms Naneli je pogodio trojku. Konačno. Prvu od meča sa Fenerbahčeom. Partizan u 5. minutu vodi sa 12:8.

Imali su crno-beli napad da eventualno uvećaju prednost, ali je Zek Ledej napravio prekršaj u napadu. Prvi TV tajm aut u 6. minutu, kod rezultata 12:8.

20:53

5′ Opet Naneli!

Promašio je jedan šut spolja, pogodio je sledeći i sredinom prve četvrtine odlepio svoj tim na četiri poena – 12:8.

20:52

 Au kakav početak Kaminskog!

Tri napada dva precizna šuta za dva i otvorena trojka, rano je pokazao da Alba ne sme da ga ostavlja samog. Međutim, u svom reketu i Kaminski i ostali imaju problem da grade koš i Alba iz skokova u napadu poentira preko Kumađea i Olinde – 9:6 za Partizan.

20:51

Kaminski 7 poena (9:6, 4. minut)

Kaminski je pogodio prvu trojku za svoj tim na asistenciju Ognjena Jaramaza. Partizan vodi 9:6 u 4. minutu, a raspoloženi Amerikanac ima sedam poena.

20:50

Najslabija poseta ove sezone u Evroligi

„Štark arena“ nije popunejna do poslednjeg mesta. Najslabija poseta ove sezone kada su mečevi Partizana u Evroligi u pitanju.

 

20:48

Naneli i Kaminski za 4:0 (2. minut)

Naneli i Kaminski su postigli prve poena za Partizan koji u 2. minutu vodi rezultatom 4:0.

20:47

1′ Počeo je šou crno-belih!

Naneli je ubacio prve poene za domaći tim, Arena nije baš dupke puna, ali se oni koji su došli upinju od prvog sekunda da pokažu Albi vrelu dobrodošlicu.

20:45

Startna postava Partizana

Startna postava Partizana: Jaramaz, Naneli, Trifunović, Ledej, Kaminski.

20:44

Navijač Panter

20:42

Počelo zagrevanje, ekipe na terenu čitaju se sastavi gori ARENA

20:32

Po prvi put u Areni

20:23

I Nemci su spremni za dobru košarku

20:14

Smailagić nije u timu

Alen Smailalić nije u timu. Centar crno-belih već neko vreme  kuburi sa povredom. Dakle, jedina „petica“ u Obradovićevom timu je Bruno Kaboklo.

U sastavu je mladi Savo Drezgić.

20:10

Alba nije bila „luk i voda“ za srpske timove

Partizan je pobedio Nemce u poslednjem međusobnom susretu sa 88:74, ali je izgubio dva meča pre toga, dok se Crvena zvezda već više godina muči sa ekipom iz Berlina.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter