Izvor: BSC HAPPY
21.02.2023 u 13:18
0

Najava utakmica Lige Šampiona: Liverpul dočekuje Real Madrid

Druga utakmica prati Frankfurt koji je domaćin italijanskom Napoliju

Jedan od najinteresantnijih dvoboja osmine finala Lige Šampiona je svakako okršaj prošlogodišnjih finalista, ekipe Liverpula i Real Madrida. Danas je pred nama prvi susret dvomeča ovih timova u kome će Liverpul na Anfieldu dočekati ekipu Real Madrida.

Liverpul – Real Madrid (večeras u 21h)

Ekipa Liverpula je poslednjih godina uz Mančester Siti daleko najbolja ekipa u Engleskoj Premijer Ligi. Naravno da su i u ovoj sezoni očekivali da budu uključeni u borbu za titulu ali u dosadašnjem toku sezone su u potpunosti razočarali.

Nakon 22 odigranih utakmica imaju 35 osvojenih bodova, osmoplasirana su ekipa lige te je vrlo upitno da li ćemo ih uopše gledati u Ligi Šampiona naredne sezone. Najveći problem u igri ove godine je poslednja linija koja ne igra nivou od prethodne sezone kao i mnogobrojne povrede sa kojim su se susretali.

Ekipa Real Madrida je prethodne godine bila jako dominantna u Španiji. Osvojili su La Ligu bez većih poteškoća a takođe su pomalo iznenađujuće osvojili i Ligu Šampiona te su na taj način dokazali da su uvek među najjačim ekipama Evrope.

Trenutno je Real Madrid drugoplasirana ekipa La Lige te se očekuje da do kraja sezone vode veliku bitku sa Barselonom za titulu. Iako ne izgledaju dominantno kao prethodne sezone oni su bez većih poteškoća bili prvoplasirani tim u grupi Lige Šampiona, igraju kvalitetan fudbal i u La Ligi i jasno je da u svakom trenutku mogu dodatno proigrati a i prestići favorizovanu Barselonu. Takođe, U nokaut fazi Lige Šampiona su uvek izuzetno opasni.

Ajntraht Frankfurt Napoli (večeras u 21h)

Ajntraht će u sklopu osmine finala Lige Šampiona na Deutsche Bank Parku dočekati ove godine fenomenalni Napoli.

Frankfurt je prethodne sezone završila na sredini Bundeslige, ali oni su bili sjajni u Europi, osvojili su Ligu Evrope i naravno da su zadovoljni prethodnom sezonom.

Osvajanje Lige Evrope i plasman u Ligu Šampiona  je doveo do nekoliko sjajnih transfera za Frankfurt, poput dovođenja Lukasa Alaria, Maria Gotezea i mnogih drugih igrača uz koje je Frankfurt individualno jedna od najkvalitetnijih ekipa Bundeslige.

Ekipa Napolia u dosadašnjem delu sezone izgleda zaista fantastično, najefikasnija su ekipa lige i najbolja odbrana Serie A, te će biti veliko čudo ukoliko ne osvoje Seriu A prvi put nakon 1990-te godine.

Od početka sezone su doživeli svega jedan poraz i to početkom ove godine od Intera u utakmici u kojoj su promašili nekoliko gol prilika. Imaju 15 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Inter, igraju najkvalitetniji fudbal u Italiji te ukoliko nastave sa ovakvim partijama bez većih poteškoća će osvojiti Seriu A.

LŠ: Benzema će igrati na Enfildu, Kros i Čuameni nisu ni u protokolu
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter