Izvor: Arenasport.com
05.05.2023 u 07:30
0

NAPOLI DOČEKAO TITULU prvaka Italije posle 33 godine

Kraj trke, Napoli je presekao vrpcu pet kola pre kraja Serije A i osvojio je treću titulu prvaka Italije u istoriji.

Sve što su propustili pred svojim navijačima u duelu sa Salernitanom, fudbaleri Napolija nadomestili su u Udinama jer su dosanjali posle 33 godine treću titulu prvaka Italije. Posle dve titule u prošlom veku (1986/87, pa 1989/90), ono što su uradile generacije Dijega Armanda Maradone ponovila je ova koju je vodio Lučijano Spaleti i to pet kola pre kraja Serije A.

A, nije bilo lako u Udinama, pogotovo kada je Lovrić u 13. minutu postigao sjajan vodeći pogodak za Udineze. Sa 14 metara pogodio je sam gornji ugao na radost Lazara Samardžića. Domaćin je bio bolji rival u prvom delu, Napoli je bio neprepoznatljiv, sem udarca Osimena nije ništa uradio u ofanzivi.

Međutim, Napoli se trgao u nastavku, posle pravog rolerkostera u šesnaestercu, lopta se posle šuta Kvaratskelije odbila do Osimena koji je postigao 22. gol u Seriji A i doneo toliko željeno izjednačenje. Do kraja je Napoli održao remi i zasluženo slavi titulu.

Empoli je ostvario vrednu pobdu nad Bolonjom i pet kola pre kraja može da odahne jer ima osam bodova više od Verone koja je u zoni ispadanja u Seriju B.

Fudbalski klub Partizan istupio iz Sportskog društva, JDS „ZABRANIO“ IME I GRB

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter