Izvor: mozzart happy
08.03.2024 u 20:41
0

OVO SU TIMOVI ZA SUTRAŠNJI DERBI: Utakmica koju čeka cela Srbija

Ujutru definitivna odluka oko kapitena srpskog šampiona

Navijači tvrde da je u pitanju meč sezone, bez obzira što su u Beograd dolazili Mančester Siti i Rel Sosijedad. Atmosfera se pumpa, karte su razgrabljene, ali je serijom karakterističnih fraza Vladan Milojević pokušao da zašititi ekipu od dodatnog pritiska. Njegova poruka je bila sažeta u onom da će se igrati fudbal na Marakani bez obzira šta bude u 172. večitom derbiju.

 

Mirnoća Vladana Milojevića može da se tumači kao apsolutna vera u svoj tim i kvalitet, kao i činjenica da bi sa trakom oko ruke iz tunela Marakane da ostatak tima izvede Aleksandar Dragović. I dalje nije poznato da li će bivši reprezentativac Austrije biti u sastavu Crvene zvezde, posle povrede mišića u Bačkoj Topoli. Definitivna odluka biće doneta u toku jutra, ali kako stvoje stvari Dragović će biti deo još jednog derbija. Iako nije imao kontaktni trening tokom sedmice, iskusni štoper je još pre dva dana izrazio želju, da na svoju odgovornost, bude u protokolu. Status Uroša Spajića se nije dovodio u pitanje. Njegova povreda bila je lakše prirode, pa će crveno-beli na megdan lideru izaći sa standardnom postavom. Kao Dragovićeva alternativa i dalje figurira Naser Điga.

Ponoviće Vladan Milojević manevar iz Bačke Topole, kada je Srđan Mijailović bio nominalno desni bek. Međutim, prilikom izgradnji napada iz poslednje linije novopečeni reprezentativac Srbije se uvlačio u sredinu i pomagao Geloru Kangi.

Upravo će uz Gabonca, ubedljivo najboljeg igrača Crvene zvezde tokom proleća, delovati Marko Stamenić. On će imati ulogu bonusa i šansu da resetuje karijeru u Ljutice Bogdana. Bio je tokom leta bivši član Kopenhagena senzacionalan, pretio da postane najveća „krađa“ Crvene zvezde u ovom veku, pošto je doveden iz Danske kao slobodan igrač. Međutim, brzo je izgubio ritam, potom i poverenje Baraka Bahara.

Pojavljivanje Stamenića, dovešće do određenih promena u ofanzivnom delu tima. Moraće Piter Olajinka da bude žrtvovan i prekomandovan na klupu, mada bi sigurno bio u timu da je, primera radi, Kosta Nedeljković zdrav. Kao nominalno levo krilo delovaće Mirko Ivanić, u sredini će biti In Bom Hvan, mada će on često rotirati pozicije sa Gelorom Kangom.

Jasno je da će na desnom boku, protiv Antića delovati Osman Bukari, dok je špic rezervisan za Šerifa Endijaja.

Sa klupe, pre svega, treba očekivati veliki doprinos Žan Filip Krasoa i Pitera Olajinke.

Prema tome, tim Crvene zvezde za 172. večiti derbi činiće: Glazer – Mijailović, Dragović, Spajić, Rodić – Hvan, Stamenić, Kanga – Bukari, Ivanić, Endiaje.

PARTIZAN SVI SU TU I SVI U NAPAD, BEZ IMPROVIZACIJA

Saldanja i Marković odradili poslednji trening, Nathu ipak prednost na sredini terena

Alternativa ima, improvizacija nema. Sve najbolje što ima poslaće Partizan na teren. Kao kartaroš kad ima jake štihove u rukama, neće čekati sledeće deljenje, želi odmah sve da pokupi sa talona. Ako je moguće.

Iako se danima spekulisalo da bi crno-beli tim mogao da pretrpi promene, usled povreda ili taktičkih inovacija, sva je prilika da će Igor Duljaj na megdan Crvenoj zvezdi izvesti vojsku, makar pojedini soldati bili ranjeni. A jesu. Najveća enigma uoči 172. večitog derbija bila je vezana za statuse Mateusa Saldanje i Svetozara Markovića, čak i trener u poslednjem obraćanju navijačima nije mogao da potvrdi hoće li početi meč, da bi iz „Zemunela“ stigle ohrabrujuće vesti. Brazilac i kapiten su bez većih problema izdržali trening u petak veče i trebalo bi da počnu duel koji bi Parnom valjku, ako slavi, doneo četiri boda prednosti u trci za titulom.

Saldanja je bio pod upitnikom usled povrede zadnje lože zarađene na meču sa IMT-om. U Surdulici nije ni igrao, protiv Železničara proveo na terenu oko pola sata, a onda je dobio trku sa vremenom i uz napore lekarskog tima stigao da se oporavi. Malo komplikovanija situacija je bila sa Markovićem, koji nije bio u protokolu za duel sa Pančevcima, tada je to obrazloženo preventivimo, zatim nije trenirao sa ekipom sve do petka, a onda je i on ponudio dokaze Duljaju da ga stavi među prvih 11. Uostalom, derbi je na programu, ta utakmice se igra makar „jednom nogom“. Preko granice bola. Moguće je da će doktori staviti obojicu pod blokadu, ako uopošte bude potrebe, ali ovo je meč koji niko ne želi da propusti.

Zato je iz Partzanovog sportskog centra stigla potvrda – svi su spremni, svi su zdravi.

Kad je tako onda stvarno nema razloga za bilo kakve rezervne varijante, iako je bilo nagoveštaja da bi Denil Kastiljo mogao da dobije prednost u odnosu na Bibarsa Natha, no izgleda da se od te varijante brzo odustalo. Na kraju krajeva, Izraelac je iskusniji, više je prošao u karijeri, a i bio je nekoliko puta koban po Zvezdu. Jeste Natho neke mečeve počinjao kao rezerva, međutim, sad je situacija takva da nema šta da se čeka, kalkuliše, proba…

I po izboru igrača i po opredelju, kao i retorici na konferenciji za medije, Igor Duljaj je nagovestio ofanzivu, a ona će biti upotpunjena Aldom Kaluluom i Gohom po krilima, te Gajasom Zahidom u manevru. A, svi su pokazali da mogu da daju golove.

S druge strane, odbrana ne bi trebalo da pretrpi promene, iako se stručnom štabu svidelo kako je Aleksandar Filipović odradio posao u minulim mečevima, zbog čega je figurirao da počne na mestu desnog beka i predstojeći. U pojedinim razmišljanjima kao opcija sigurnija u odbrani u odnosu na Aranđela StojkovićaDuljaj je i ovim izborom pokazao da ga zanima pobeda.

Do nje može da dođe i upotrebom rezervista, jer osim pomenutog Kastilja, šansu čekaju Nemanja NikolićKsander Severina, probuđeni Samed Baždar. Deluje kao dovoljno štihova u crno-belom špilu.

Projektovani sastav Partizana za 172. večiti derbi: Jovanović – Stojković, Kovačević, Marković, Antić – Ovusu, Natho – Kalulu, Zahid, Goh – Saldanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter