Izvor: Tanjug
06.12.2022 u 22:17
0

Portugal poslednji četvrtfinalista Mundijala u Kataru: Ronaldo i družina deklasirali Švajcarsku sa 6:1 (2:0)! (FOTO)

Fudbalska reprezentacija Portugala plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je u poslednjoj utakmici osmine finala pobedila selekciju Švajcarske rezultatom 6:1 (2:0).

Golove za Portugal postigli su Gonzalo Ramos u 17, 51. i 67, Pepe u 33, Rafael Gereiro u 55. i Rafael Leao u 92. minutu. Jedini strelac za Švajcarsku bio je Manuel Akandži u 58. minutu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Selektor Portugala Fernando Santoš odlučio je da večeras iz startne postave izostavi kapitena Kristijana Ronalda, koji je u igru ušao tek u 73. minutu.

Portugal je bolje ušla u meč, a povela je već u 17. minutu, pošto je Ramos iskosa sa leve strane sa oko 14 metara pogodio bliži ugao gola Jana Zomera. Švajcarska je mogla da izjednači preko Đerdana Šaćirija, koji je u 30. minutu odlično šutirao iz slobodnog udarca, a Diego Košta je loptu izbacio u korner. Portugalci su poveli 2:0 u 33. minutu, a Pepe je posle kornera zatresao mrežu Zomera. On je postao najstariji strelac u nokaut fazi u istoriji Mundijala. Do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata.

Portugal je već na startu drugog poluvremena praktično rešila pitanje pobednika. Ramos je u 51. minutu povisio na 3:0, a onda se u strelce četiri minuta kasnije upisao i Gereiro. Akandži je posle kornera u 58. minutu smanjio na 4:1, a Ramos je u 67. minutu stigao do het-trika. Konačan rezultat postavio je Leao u 92. minutu. 

MAROKO ŠOKIRAO ŠPANCE „Crvena furija“ eliminisana sa Mundijala u Kataru posle penala! (FOTO)

Portugal će u četvrtfinalu SP igrati sa selekcijom Maroka, koja je ranije danas posle boljeg izvođenja penala elimisala reprezentaciju Španije rezultatom 3:0. U regularnom delu, kao i posle produžetaka nije bilo golova. 

Mečevi četvrtfinala biće odigrani u petak i subotu. U petak će igrati Hrvatska – Brazil (16h) i Holandija – Argentina (20), dok će se u subotu sastati Portugal – Maroko (16) i Engleska – Francuska (20).

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter