Izvor: BSC HAPPY
19.04.2023 u 21:00
0

LIGA ŠAMPIONA: Više nema dilema. Siti ide u polufinale Lige šampiona!

Bajern Minhen dočekuje Mančester siti u revanšu četvrtfinala Lige šampiona. Građani su prvi meč dobili ubedljivim rezultatom 3:0 i jednom nogom zagazili u polufinale elitnog takmičenja. Ipak, daleko od toga da će se Bavarci unapred predati. Veruju u čudo pred svojim navijačima. Meč sa Alijanc arene od 21 sat pratite uživo uz naš sajt.

Bajern – Siti 1:1

60.minut – Više nema dilema. Siti ide u polufinale Lige šampiona. Ostalo je još samo da se vidi kojim rezultatom će se završiti meč u Minhenu.

Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

 

57.minut – GOOOOOOOOL! Siti vodi sa 1:0, strelac je Erling Haland. Bajern je ekspresno kažnjen za propušteno. Posle odbrane Edersona, Stouns je poslao loptu na centar igrališa do Halanda, ovaj lepo odigrao sa Kevinom de Brujneom i dao se u trk, koji je završio pogotkom.

55.minut – Dobra kontra Sitija! Jasno je opredeljenje Građana da do kraja utakmice čekaju šansu iz kontra napada. Sada su imali jedan takav, Griliš je „izbacio“ Halanda a ovaj sa 12-13 metara iz prve šutirao direktno u Zomera. Utisak je da je Norvežanin mogao bolje da se namesti, imao je dovoljno vremena i prostora.

50.minut – Mirno. U izuzetno sporom tempu se igra od početka drugog dela igre. Bajern ne odaje utisak ekipe koja veruje u čudo.

46.minut – Nije bilo promena u sastavima na velikom odmoru.

45+1′ Izvukao se Siti! Velika gužva nastala je u petercu Sitija, posle prodora Musijale. Nekoliko puta su igrači Bajerna pokušali da zatresu mrežu, ali su izblokirani. Propustio je Bajern još jednu dobru priliku.

42.minut – Opet preti Bajern. Posle duže akcije lopta je stigla do Sanea na ivici šesnaesterca, krilni igrač je šutirao snažno, ali direktno u Edersona.

38.minut – Mogao je Haland da reši pitanje prolaska u polufinale. Ukupna prednost od 4:0 bila bi previsoka. Ovako je Bajern koliko-toliko ostao u igri.

38.minut – Prvi promašaj iz penala za Halanda posle 18 pokušaja! Pune dve godine je Norvežanin bio nepogrešiv sa bele tačke, ali se sada propisno obrukao.

37.minut – Veliki promašaj Halanda! Izuzetno neprecizno je Norvežanin šutirao penal, lopta je otišla na tribine!

35.minut – Penal za Siti! Posle šuta Ilkaja Gundoana, lopta je u šesnaestercu pogodila u ruku Upamekana i skrenula pravac, zbog čega je Turpan pokazao na belu tačku. Erling Haland preuzima odgovornost.

Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

 

30.minut – Malo svega u Minhenu. Osim velike šanse Sanea iz 17. minuta, više ništa konkretno nismo videli u prvih pola sata igre. Siti bez mnogo muke uspeva da odbije sve napade domaćina. Ide sve po planu za Građane.

24.minut – Ponovo preti Bajern. Još jedna dobra akcija domaćeg tima, ali se u završnici oklevalo. Na kraju je Leon Gorecka poslao loptu daleko preko prečke sa ivice šesnaesterca. Morali su Bavarci mnogo bolje…

24.minut – Ponovo preti Bajern. Još jedna dobra akcija domaćeg tima, ali se u završnici oklevalo. Na kraju je Leon Gorecka poslao loptu daleko preko prečke sa ivice šesnaesterca. Morali su Bavarci mnogo bolje…
18.minut – Crveni karton! Ili ipak ne. Pobegao je Erling Haland, a Dajo Upamekano ga je faulirao s leđa zbog čega mu je sudija Klermon Turpan pokazao direktan crveni karton. Ipak, ispostavilo se da je napadač Sitija prethodno bio u ofsajd poziciji, pa je odluka poništena. Odahnuli su svi na Alijanc areni.
17.minut – Kakva šansa za Sanea! Blizu je Bajern bio da povede. U kontri je Džamal Musijala proigrao Liroja Sanea, ovaj izbio pred Edersona i na kraju šutirao pored stative. Ceo stadion je „video“ gol u ovoj situaciji.
Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

 

11.minut – Evo i žutog kartona. Žoao Kanselo, defanzivac koji je u Bajernu na pozajmici upravo iz Sitija načinio je oštar prekršaj i dobio prvu javnu opomenu na utakmici.
8.minut – Prvi pokušaj domaćih. Kingsli Koman je bio u šansi, međutim, dobro je reagovala odbrana Sitija. Bez veće opasnosti po Edersona. 

5.minut – Početni nalet Bajerna. Pokušava Bajern od starta da se nametne i da na krilima sjajne podrške sa tribina pritisne Siti. Ipak, suviše su Građani kvalitetni da bi dopustili tako nešto. Brzo su uveli meč u željeni ritam.

1. minut – Utakmica je počela.

Uoči meča

Tomas Tuhel na dosadašnjih pet mečeva u ulozi novog trenera Bajerna ima samo dve pobede, onu protiv Dortmunda (4:2) i Frajburga (1:0), dok je od istog Frajburga ispao iz Kupa Nemačke (1:2), s Hofenhajmom igrao nerešeno (1:1), a od Mančester sitija izgubio (0:3). Više loš nego dobar početak na novom poslu…

Tanjug/AP Photo/Andreas Schaad

 

A kako će biti večeras?

Bajern je bez trojice povređenih igrača – Nojera, Ernandeza i Vanera, dok u timu Sitija nedostaje jedino suspendovani Mendi.

Siti je, čini se, upalio motore u pravo vreme. Igra u neverovatnoj formi, u seriji je od 10 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima i taj niz želi da nastavi i posle gostovanja u Minhenu.

Pobednik ovog dvomeča u polufinale ide na prvaka Evrope Real Madrid.

Bajern Minhen prolazi kroz izuzetno težak period o čemu najbolje svedoči poslednji intervju izvršnog direktora Olivera Kana koji je javno „udario“ na igrače i poslao jasnu poruku novom treneru Tomasu Tuhelu.

Šok terapija sa promenom trenera nije uspela u Bavarskoj. Bajern igra lošije pod Tuhelom nego što je to bio slučaj kod Julijana Nagelsmana.

Šampion Nemačke ima samo dve pobede u pet utakmica. Ispao je iz Kupa od Frajburga, a na pragu je kraha i u četvrtfinalu Lige šampiona, pošto je u prvom meču poražen od Mančester sitija sa 3:0. I odbrana titule je pod upitnikom. Borusija Dortmund je na samo dva poena manjka.

Kan zna u čemu je glavni problem i ne libi se da to kaže.

– Igrači Bajerna bi trebalo da znaju ono što izgleda ne znaju – šta je Bajern. Posebno u odlučujućoj fazi sezone. U poslednjih nekoliko utakmica bilo je nekih teških problema koje Tomas Tuhel mora da reši. Tim mora da pronađe formu i doslednost – rekao je Kan i dodao:

– Naša konstanta je da nismo konstantni. Imamo preko 20 reprezentativaca u timu, tako da kvalitet svakako ne nedostaje. Ono što definitivno nedostaje u poslednje vreme je volja. To nije i ne sme da bude karakteristika ovog kluba koji je pre svega okićen ambicijom. Bajern uvek ide na pobedu. Zato nas igre i rezultati bole u ​​poslednje vreme.

Leao ugasio lavu Vezuva: Milan preživeo dva penala i „pakao“ Napulja potezom za anale i polufinale – Napoli i Kvaradona nisu (još) evropski krem!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter