Izvor: BSC HAPPY/INFORMER
31.01.2024 u 22:20
0

GASOL SE OPROSTIO OD KOŠARKE: Poseban govor posvetio Svetislavu Pešiću!

Legendarni Španac završio karijeru u 39. godini.

Jedan od najboljih evropskih centara u istoriji – Mark Gasol, okončao je svoju igračku karijeru. Slavni Španac rešio je da okači patike o klin u 39. godini života, a svoju odluku objavio je na konferenciji za medije koja je organizovana tim povodom.

Mark Gasol je poslednje igračke godine proveo u taboru Đirone koju je uspeo da uvede u ACB ligu. Pre toga, nastupao je za Barselonu, Memfis, Toronto i Lejkerse.

NEKADAŠNJI FRANCUSKI TENISER O NOVAKU: Vizija koju imamo o Đokoviću je dovedena u pitanje

U dresu reprezentacije Španije osvojio je dva srebra na Olimpijskim igrama, dva puta je bio šampion sveta, a sa Evropskim prvenstava ima dve zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane medalje.

Tokom svog oproštajnog govora Mark Gasol pomenuo je brojne trenere sa kojima je sarađivao tokom karijere, ali je posebno apostrofirao selektora Srbije – Svetislava Pešića.

– Pešić me je naučio stvarima koje su dan danas temelj mog košarkaškog života – rekao je Mark Gasol.

Tokom karijere učestovao je na tri „Ol-star“ utakmice, jednom je bio izabran u najbolji tim NBA lige, a 2019. godine je u dresu Toronto Reptorsa osvojio prsten.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter