Izvor: DIREKTNO.RS
11.02.2024 u 18:52
0

HRVATI HVALE NAŠE DELFINE: Vaterpolisti Hrvatske deklasirali Kinu

Selektor Hrvatske nahvalio "delfine" Ono što smo svi očekivali ove nedelje se i dogodilo. Vaterpolisti Hrvatske deklasirali su Kinu rezultatom 22:4 i na taj način zakazali veliki derbi četvrtfinala Svetskog prvenstva u Dohi protiv Srbije.

Ono što smo svi očekivali ove nedelje se i dogodilo. Vaterpolisti Hrvatske deklasirali su Kinu rezultatom 22:4 i na taj način zakazali veliki derbi četvrtfinala Svetskog prvenstva u Dohi protiv Srbije.

Taj meč će se igrati u utorak od 17 sati, ulog je veliki, ali obe selekcije će u njega ući dosta rasterećenije jer su samim plasmanom među osam najboljih obezbedile plasman na Olimpijske igre.

Ivica Tucak, selektor Hrvatske, govorio je o narednom velikom duelu na Svetskom prvenstvu.

– Biće to jedna teška utakmica protiv rivala koji ima sav moj respekt. Ja se svakoj utakmici sa Srbijom istinski radujem. Jedna vaterpolo sila, gigant. Imali smo mnogo mečeva u prošlosti, nekada pobede oni, nekada mi. U četvrtfinalu neka pobedi vaterpolo, neka dobije ko bude bolji – rekao je Tucak za Sportklub.

Ne smatra da postoji favorit pred taj meč.

– Ne baš. Srbija je sa šestoricom igrača u timu koji su osvojili zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju. Imaju trojicu, četvoricu vrhunskih pojedinaca. Međutim, i mi imamo sigurno šanse za pobedu. Igramo već dugo vrhunski vaterpolo i to nam daje za pravo da se nadamo povoljnom ishodu – dodaje Tucak.

Nije želeo da komentariše bolje nastupe „delfina“ u odnosu na nedavno Evropsko prvenstvo.

– Ne bavim se previše time, šta se promenilo kod njih, šta nije. Odigrali su briljantnu utakmicu protiv Crne Gore, protiv Amerike je to bilo puno lošije. Kao i svaka reprezentacija ima uspone i padove, ali može da pobedi svakoga na svetu. Maksimalno ćemo da se spremimo i verujem da imamo snagu, kvalitet i motiv da odemo u polufinale. Ako se to ne desi – čestitaćemo rivalu, mi smo pravi sportisti – zaključio je Tucak.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter