Izvor:
08.03.2024 u 17:50
0

IGRAČ BOSTONA ŠOKIRAO IZJAVOM O JOKIĆU: „Jokić je čudovište, trebalo je više ja da ga čuvam“

Košarkaš Boston Seltiksa Džejlen Braun nije mogao da bude zadovoljan posle poraza svog tima od Denver Nagetsa u četvrtak na petak.

Nagetsi su slavili sa 115:109, a Nikola Jokić je upisao novi tripl-dabl sa 32 poena, 12 skokova i 11 asistencija.

U Bostonu je upravo Braun bio najefikasniji i imao je čak 41 poen i 14 skokova, a taj skor bi svakako bio drugačiji da je više u odbrani radio ono što je rekao posle utakmice.

„Jokić je čudovište na terenu. Pokušavali smo da ga čuvamo nekim različitim pokrivanjima, čuvali smo ga jedan na jedan, slali smo zakasnelu pomoć na udvajanje i takve stvari. Imam osećaj kao da je trebalo više da čuvam Jokića, bar malo više. Voleo bih da sam imao te prilike nešto češće. Mogao bih da ga oteram od obruča i onda bismo oduzeli neke od prednosti njegovih polaganja koja su imali“, rekao je Braun posle meča.

Braun je, istina, verovatno najbolji igrač Bostona od onih na spoljnim pozicijama i solidno se kao defanzivac kotira i u ligi.

Međutim, jasno je da čuvanje Jokića, koji pravi pakao od života i defanzivcima kakvi su Entoni Dejvis, Rudi Gober, Bem Adebajo i ostali nije baš uobičajena „meta“ za bekove.

Ako se ne gleda samo meč sa Bostonom, igrač Denvera ima i šut spolja i mogućnost da pronađe pravo dodavanje i asistenciju iz bilo koje pozicije tako da bi Braun bio ograničen gotovo isključivo na to da mu seče lopte i pokušava da ih krade.

Boston je ove sezone kao tim sa najboljim skorom NBA lige oba puta gubio od Denver Nagetsa, aktuelnih šampiona najjačeg košarkaškog takmičenja na svetu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter