Izvor: sport
17.04.2024 u 16:10
0

KAD REALNOST LUPI ŠAMAR ZVEZDI I PARTIZANU Dirigent bez orkestra i orkestar bez dirigenta

Od pohoda na finale Evrolige do završetka učešća posle regularnog dela takmičenja

Ko visoko leti, obično nisko pada. Od ekipe koja je najavljivala pohod na četiri titule do tima koji je doživeo najubedljiviji poraz u istoriji i koji teškom mukom pobeđuje Studentski centar. Od tima koji je prošle sezone bio na korak od fajnal fora, do ekipe koja nijednu neizvesnu završnicu ne može da dobije.Navijači su verovali, mnogi razmišljali kako će se provoditi u Berlinu za vreme fajnal-fora, a igrači su ih razočarali.

Nikada više novca nije uloženo u Crvenu zvezdu i Partizan, a rezultati su izostali. Čak nisu uspeli da se domognu ni tog famoznog desetog mesta koje vodi u plej-in. To štu su jedni 11, a drugi 16, suštinski je potpuno nevažno, bitno je verovatno samo onima koji su još skloni klinačkim forama. I Partizan koji je 11. i Zvezda koja je 16. baš kao i Alba koja je 18. završili su učešće u Evroligi. I „delije“ i grobari“ su besni, s pravom.

Govorilo se da je ovo najjači tim u istoriji Crvene zvezde.- Naš cilj je osvajanje ABA lige, Kupa, domaće lige, F4 Evrolige i osvajanje Evrolige. Videćemo koliko ćemo to uspeti. Ovo je najbolji tim koji Zvezda ima od kada sam ja u klubu – rekao je Nebojša Čović gostujući u jutarnjem programu TV Prva u septembru i „zapalio“ vatru među navijačima.Dovedeni su Miloš Teodosić, Šabaz Nejpir, Adam Hanga, Jago dos Santos, Džoel Bolomboj. Odgovornost se, poput ping-pong loptice prebacivala sa jedne na drugu stranu.

Ceh je vrlo brzo platio Duško Ivanović. Ali, da li je samo on kriv? Da li bi odgovornost morali da snose sportski direktor Milan Dozet i Nemanja Vasiljević, pa na kraju krajeva i Čović?

Došao je Janis Sferpoulos, pa je usledila verovatno i najčudnija doselekcija u istorji crveno-belih. Dovedeni su Fredi Gilespi, Džavonte Smart, Trej Tompkins koji je jedva prošao lekarske preglede.

To što je Miloš Teodosić sa 37 godina vođa tima, mnogo govori. Teo je mađioničar, verovatno i najtalentovaniji plejmejker Srbije u 21. veku. Miloš se nije libio da preuzme odgovornost kada je bilo teško, uostalom on je najzaslužniji što je Zvezda osvojila Kup Radivoja Koraća. Ali, dirigent nije imao orkestar. Na sve to, očekivati da on na zalasku karijere igra po 30 i kusur minuta prilčno je neozbiljno. A, da Zvezda bez Tea ne može, videlo se u Evroligi gde nisu upisali nijedan trijumf kada on ne bi igrao. Potpuno odsustvo ideje u napadu, krvarenje za svaki koš, tako su izgledali kada bi Miloš bio na klupi.

Učinak u Evroligi od 11 pobeda i 23 poraza prilično je zabrinjavajuć.

Sa druge strane imamo Partizan.

 

 

ŠOK, ŠOK, ŠOK: SUSPENDOVAN MILOŠ TEODOSIĆ

U odnosu na prošlu sezonu, okosnica ekipe je ostala. Svi važni igrači, osim Matijasa Lesora su tu. Francuza su zamenili Bruno Kaboklo i Frenk Kaminski. Umesto Dantea Egzuma, stigao je Pi Džej Doužer, neverovatan košarkaš koji da nema problema sa povredama, nesumnjivo bi bio jedan od vodećih košarkaša neke NBA ekipe.

Kevinu Panteru je dat basnoslovni ugovor. Ima ogromno, možda čak i nezasluženo poverenje Željka Obradovića. A, kada Žoc nekome ukaže poverenje zna se što to znači. Ipak, on ga nije opravdao, naprotiv, već sada se može reći da je odigrao sezonu za zaborav, pa sve i da sam donese Partizanu titulu u ABA ligi.

Barem šest ili sedam utakmica Partizan je izgubio na jednu loptu. To ne može biti slučajno. Jednu samo da je dobio našao bi se u plej-inu, te su tako dosta komične priče da im je Zvezda kriva. Zvezda i da je morala u poslednjem kolu da dobije Efes to ne bi uradila.

Kada god se očekivalo da Panter reši utakmicu, on bi potpuno ubacio. Srljao je sa šutevima, gubio veliki broj lopti u finišu i praktično poklanjao pobedu protivniku.

Panter je imao dobar orkestar, Aleksa Avramović, Džejms Naneli, Zek Ledej, Pi Džej Doužer, sjajni su igrači, ali potreban im je dirigent kog nisu imali.

Takođe, Željko Obradović koji slovi za najvećeg trenera u istoriji evropske košarke dosta je podbacio i mora da snosi odgovornost. Čak i da je istina to što je pričao kako je igračima govorio da prave faul u poslednjem napadu, kriv je jer ga igrači nisu poslušali, ne jednom, nego nekoliko puta. Da li je problem u komunikaciji ili Željkovom autoritetu, pitanje je na koje se odgovor sam nameće.

Sve u svemu, šamar realnosti lupio je Crvenu zvezdu i Partizan. Sada im predstoji da se takmiče za trofej ABA lige i da se nadaju da će imati priliku za popravni u Evroligi naredne sezone.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter