Izvor:
03.11.2017 u 08:39
0

EVROLIGA: Obradovićev tim ubedljiv, Baskonija zabeležila prvu pobedu, Himki iznenadio Madriđane!

Srećom se dobro završilo – kaže junak pobede Baskonije. Marković i Dženkins zaustavili Dončića i pomogli Himkiju da slavi. Da smo ovako igrali u Beogradu dobili bismo – kaže Spahija

Dosta uzbuđenja viđeno je večeras na evroligaškim parketima. Tri trijumfa su ostvarili domaćini, jedan gosti.

Najzanimljivije je definitivno bilo u „Fernando Buesa areni“ gde je Baskonija košem Rodrija Buboe u poslednjim sekundama srušila Panatinaikos (85:84). Gosti su polovičnim izvođenjem penala Papasa na 82 sekunde pre kraja imali četiri poena prednosti (80:84).Posle par promašaja je Šengelija pogodio trojku i na 28 sekundi pre kraja vratio neizvesnost (83:84). Šengelija je potom udario „rampu“ Papasu, a Buboa preuzeo odgovornost i doneo prvi trijumf svom timu u petom kolu takmičenja.

– Imali smo poslednji napad, uzeo sam loptu, odlučio da napadnem obruč i srećom dobro se završilo. Nismo dobro igrali u poslednje vreme i zbog toga ovaj trijumf dodatno dobija na značaju. Nadam se da će ovo označiti novi početak sezone za nas – kazao je junak meča.

Grejndžer je u pobedničkom timu bio najbolji sa 20 poena, dok su Šengelija i Buboa dodali po 15, na drugoj strani su najbolji bili Papas (22) i Kalates (14 poena).

U derbiju kola u Madridu je Himki iznenadio Real i slavio sa 86:80. Gosti su imali vođstvo tokom većeg dela utakmice, ali su domaćini na 48 sekundi pre kraja poenima Kerola prišli na dva poena zaostatka (80:82). Šved je promašio, trojka Dončića je završila na obruču, a to je poenima sa penala kaznio Anderson i tako pomogao ruskoj ekipi da dođe do bodova na gostovanju.

Ključ je bila odlična odbrana Stefana Markovića i Čarlsa Dženkinsa nad Lukom Dončićem koji je meč završio sa samo 12 poena (4-1 za dva, 6-2 za tri). Kao što se i očekivalo kod Himkija je Šved dao 20 (5as), Anderson je dodao 16, Marković devet (8as), a Dženkins osam poena (3 ukradene lopte).

Fenerbahče je rutinski, kontrolom rezultata od prvog do poslednjeg minuta savladao Valensiju (79:66). Nisu dozvolili da im se ponove greške iz prethodnog kola, Datome (16), Naneli (13) i Veseli (12) su imali najveće zasluge za trijumf, Gudurić je dao četiri poena. Kod gostiju se istakao San Emeterio sa 11 poena.

– Trener Obradović nas je odlično pripremio, pre svega u defanzivi. Trudili smo se da limitiramo njihovu igru, da im ne dozvolimo da igraju kako žele i da ubrzamo malo ritam. Odbranili smo domaći teren – poručio je Bred Vonamejker.

Makabi je lako i ubedljivo u Tel Avivu pobedio Armani (79:68). Na startu poslednje deonice su imali čak 20 poena prednosti (62:42), posle čega su se malo opustili, a italijanski tim je to iskoristio da smanji konačan rezultat.

– Odradili smo odličan posao u skoku, da smo to učinili u Beogradu protiv Zvezde u prošlom kolu dobili bismo i taj meč. Nekada pogađate, nekada ne, ali kada kontrolišete skok i dobijate dodatne napade onda to pomaže – rekao je trener Makabija Neven Spahija.

REZULTATI:
Fenerbahče-Valensija 79:66
Baskonija-Panatinaikos 85:84
Makabi-Olimpija Milano 79:68
Real Madrid-Himki

Izvor: Večernje Novosti
Foto: instagram/fbbasketbol

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter