Izvor: Arenasport.com
08.04.2023 u 11:10
0

PARTIZAN U PLEJ-OFU EVRLIGE! Crno-beli nadigrali Monako u Kneževini i obezbedili plasman u Top 8 fazu

U povratničkoj sezoni Evrolige, nakon osam godina odsustva sa najveće košarkaške scene Starog Kontinenta, Partizan je uspeo da se domogne plej-ofa elitnog takmičenja, a do karte do Top 8 faze, stigao je posle pobede nad Monakom u Kneževini - 88:84 (18:22, 24:13, 20:21, 26:27).

Mogao je srpski tim i ranije da se domogne četvrtfinala Evrolige, ali je nakon pobeda Žalgirisa i Baskonije morao sam da odlučuje o svojoj sudbini. Znali su izabranici Željka Obradovića da imaju sve u svojim rukama, a zahvaljujući požrtvovanoj igri čitave ekipe, a naročito Ledeja i Avramovića, crno-beli su ponovo u plej-ofu Evrolige i to nakon punih 13 godina.

Koliko je utakmica bila uzbudljiva u Kneževini, dovoljno govori da se podatak da se pobednik nije znao do poslednjeg zvižduka, iako je Partizan u jednom trenutku imao i 15 poena prednosti. U samom finišu utakmice Motijunas je bio „rak rana“ za crno-bele, kada je serijom poena preokrenuo rezultat na vodenicu Monaka (76:75). Međutim, kada je bilo potrebno Ledej je preuzeo ulogu lidera i uz Avramovića Pantera doneo Partizanu 19. pobedu u takmičenju.

Partizan je upravo koševima Ledeja sa penala, ušao u poslednji minut sa poenom prednosti (81:80), da bi nakon niza diskutabilnih odluka Monaka, Panter kao pravi kapiten pogodio zlata vrednu trojku na 18 sekundi do kraja i tako rešio pitajne pobednika. Džejms je u narednom posedu doneo neizvesnost (84:82), međutim, ona je bila kratkog daha. Susret je otišao u penal završnicu, a ruka u ključnim trenucima nije zadrhtala ni Ledeju ni Avramoviću.

Srpski tim, kolo pre kraja regularne sezone ima 19 pobeda uz 14 poraza i ukoliko savlada Panatinaikos u Beogradu 14. aprila i još neki rezultati se poklope, Partizan bi mogao da uđe u konkurenciju i za petu poziciju na tabeli, za koju će se boriti još i Makabi i Fenerbahče.

Početak susreta u Kneževini nije bio po meri izabranika Željka Obradovića. Diskutabile odluke u odbrani, kao i manjak ideje u napadu, koštao je crno-bele, koji su ubrzo bili u dvocifrenom zaostatku (12:2). Koliko je kriza u taboru Beograđana bila, dovoljno govori podatak da su prvi koš iz igre postigli tek u šestom minutu. Međutim, u finišu četvrtine, Monako se malo opustio, a serijom 8:0 u režiji Nanelija i Egzuma, Partizan je počeo da se vraća u igru.

Pred početak druge četvrtine crno-beli su bili samo četiri poena u zaostatku, da bi u nastavku te deonice upotpunosti promenili odnos snaga na parketu. Agresivnom odbranom zaustavili su napadačke moći rivala i ogračili ga na svega 13 poena, dok su na pogon neverovatnog Avramovića napravili nekoliko serija, a najveća je bila 10:0 sredinom deonice, kada su Beograđani došli do prve prednosti na meču (34:28).

Sredinom treće četvrtine Partizan je stekao i najveće vođstvo na utakmici (53:38), kada je po notama Avramovića i Ledeja nemilice zatrpavao koš indisponiranog Monaka. Međutim, izabranici Saše Obradovića uspeli su da povrate konce u svojoj igri i serijom 13:0 (51:53) priđu na dva poena zaostatka, ali više nisu mogli. Hrabra igra Beograđana, kao i prave odluke na obe strane terena, odlučile su pobednika, a ogroman doprinos dali su i navijači srpskog kluba, koji su po ko zna koji put ove sezone bili svedoci Partizanovih trijumfa i na gostujućim terenima.

ĐOKOVIĆ POSETIO KOŠARKAŠE PARTIZANA: Najbolji teniser sveta pružio podršku crno-belima uoči meča sa Monakom

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter