Izvor:
17.12.2019 u 14:16
0

SRPSKI PLEJMEJKER O PROBLEMIMA U NACIONALNOM TIMU: Nisam se uklopio u Đorđevićev sistem!

Plejmejker Anadolu Efesa Vasilije Micić je za litvanske medije govorio o reprezentaciji Srbije.

Jedan od najboljih evroligaških igrača će sa turskim timom gostovati bivšoj ekipi Žalgirisa.

"Došao sam na okupljanje reprezentacije sa velikim samopouzdanjem. Svako od nas je došao u tim posle odličnih individualnih sezona. Bio sam spreman da se posvetim timu i da dobijem više odgovornosti, ali sam shvatio da ponekad igrač treba da igra manju ulogu da bi tim bio uspešniji", naveo je Micić.

On je istakao da je bio spreman da se žrtvuje za tim.

"Nažalost, nisam se zaista uklopio u sistem selektora Saše Đorđevića. Bio sam fizički i psihički spreman da pomognem timu, ako moja lična situacija u tom trenutku nije bila najbolja. U mojim očima, imali smo previše dobrih igrača za tako kratak period turnira", dodao je Micić.

Kako je naveo, ekipe koje su stigle do finala su imale svega nekoliko elitnih igrača.

"Mi smo imali deset, dvanaest… Ipak, svoje iskustvo u reprezentaciji ne smatram neuspešnim, to je bila velika lekcija za mene. Rezultat u Kini je velika lekcija i za svakoga u Srbiji, gde svi imaju velika očekivanja", dodao je Micić.

On je naveo i da je shvatio da igranje košarke treba da bude zadovoljstvo, a ne pritisak.

"U Srbiji je situacija obrnuta, ali smo ipak uspeli da ostvarimo dobre rezultate u proteklim godinama. Rezultat iz Kine je lekcija za mene da ništa ne planiran, već da hodam po tlu bez obzira na imena timova", istakao je Micić.

POJAČANJE NA MALOM KALEMEGDANU On je novi krilni centar (FOTO)

b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter