Izvor: Novosti
30.03.2024 u 08:12
0

MITROVIĆ I SERGEJ RUŠE SVE REKORDE: Nezaustavljivi Al Hilal na srpski pogon

SRPSKI reprezentatitvci će ponovo biti u glavnim ulogama kada večeras od 20 časova Al Hilal u okviru saudijske Profesional lige bude gostovao Al Šababu.

Aleksandar Mitrović je ubedljivo najbolji igrač na azijskom kontinetnu ove sezone, dominira u svakom takmičenju, a u poslednje vreme u dobrim partijama pridružio mu se i njegov saigrač iz reprezentacaije, Sergej Milinković Savić.

„Plavi talas“ je u poslednjem odigranom kolu Pro lige tek u završnici razbio otpor žilavog Damaka koji je čak imao i igrača manje, a Sergej je, uz strelca pobedonosnog gola, Brazilca Mišaela, bio najbolji igrač na terenu. Tako ih je Damak još jednom namučio, a  upravo je ovaj tim bio poslednji protiv koga Hilal nije pobedio, bilo je to još sredinom septembra prošle godine.

Prethodno, Al Hilal je u revanšu četvrtfinala azijske Lige šampiona gostovao Al Itihadu i kao što je bio slučaj u prvom susretu rutinski je slavio sa 2:0, a Mitrović i Milinković Savić su upisali po asistenciju.

To je bila 28. uzastopna pobeda u svim takmičenjima za “plavi talas“ i njome su oborili svetski rekord TNS-a koji je u sezoni 2016/17 ostvario 27 vezanih trijumfa. Sada dakle jure 30.

Inače, Hilal je od pčetka sezone izgubio samo jednu utakmciu i to u Arapskom kupu šampiona za klubove. Od tada vezali su ravno 40 utakmica bez poraza u svim takmičenjima, računajući i tri prijateljske utakmice.

U polufinalu Azijske lige šampiona će igrati sa Al Ainom, a pored toga dominiraju u prvenstvu i čekaju rivala u polufinalu kupa, tako da su na odličnom putu da osvoje dugo očekivanu “tripletu“.

Četa Žorža Žezusa dominira na tabeli sa 13 bodova više od Kristijanovog Al Nasra, a pri tome ima najbolji napad i najčrvću odbranu. Jedina je ekipa u ligi koja prima manje od gola po utamici, a daju skoro tri, pri čemu samo još Al Nasr i Al Ahli daju dva ili više po meču.

U gostima su pobedili 13 uzastopnih utakmica u svim takmičenjima a nemaju poraz na 20. Pri tome, na samo jednom od tih 13 mečeva su postigli manje od dva gola.

Njihov današnji protivnik Al Šababa igra najgoru sezonu u poslednjih nekoliko godina. Redovni su bili članovi top 4 društva do ove sezone. Ove godine „beli lavovi“ zaostaju neverovatnih 40 bodova za Hilalom, iako ih je na kraju prošle delilo samo tri boda.

Tokom pauze  izazvane igranjem Azijskog kupa, klub je smenio hrvatskog trenera Igora Bišćana na čije mesto je stigao Portugalac Vitor Pereira, ai ni on nije uspeo da popravi stanje u klubu iz prestonice. Klub je u zimskom prelaznom roku pojačao Ivan Rakitić, ali osim blistavog debija kada je postigoa pobedonosni gol protiv Damaka, hrvatski internacionalac nije pokazao mnogo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter