Izvor: NOVA SPORT
09.04.2024 u 12:16
0

NAJDRAŽI DUELI TENISKIH MAGOVA: Đoković otkrio tri omiljena duela sa Nadalom

Novak Đoković se nalazi u Monte Karlu gde će danas započinje svoju sezonu na šljaci.

Rivalstvo Novaka Đokovića i Rafaela Nadala je najveće u istoriji – bar po broju duela koji su odigrali. Čak 59 puta su ukrstili rekete, srpski as ima jednu pobedu više. Prošle su skoro dve godine od njihovog poslednjeg duela, četvrtinala Rolan Garosa koje je Španac dobio, a pitanje je da li će ikada ponovo igrati, pre svega zbog stalnih problema kralja šljake sa povredama.

PROBLEM VEĆ NA STARTU: Đoković još nije ni izašao na teren u Monte Karlu, već se suočava sa neprijatnom situacijom

– Kao teniski fan, voleo bih da igra bar još jedan turnir pre nego što se povuče – rekao je Đoković u intervjuu Eurosportu u Monte Karlu.- On kaže da bi ovo mogla da bude njegova poslednja sezona, ali je do sada odigrao samo jedan turnir, u Brizbejnu.

Nadal je pre oko mesec dana odigrao egzibicionu partiju protiv Karlosa Alkarasa u Las Vegasu, ali više od toga nije mogao.

– Zajedno smo putovali u Ameriku, video sam ga potom u Indijan Velsu, sve je pokušavao da igra. Šljaka je njegova omiljena podloga, svi znamo šta je sve na njoj postigao, naročito na Rolan Garosu. Igranje u Parizu je njegov glavni cilj, uvek to govori. Zato se zbog tenisa, a naročito Rolan Garosa, i nadam da će igrati tamo. Bilo bi sjajno da odigramo još jedan veliki meč.

Đoković je izdvojio njihove najbolje dvoboje, naravno one u kojima je zabeležio važne pobede.

– Jedan koji pamtim je da sam dobio je finale Australijskog opena 2012, koje je trajalo skoro šest sati. Pamtim i moju prvu pobedu na šljaci, u Montre Karlu 2013. Prvi put sam ga savladao na Rolan Garosu 2015, ali sam mnogo više puta izgubio od njega na šljaci – podseća Nole je da je izgubio 20 mečeva na ovoj podlozi a da je dobio osam.- Veoma sam ponosan na naše rivalstvo, neverovatno je. Verovatno ćemo moći više da ga cenimo kada završimo karijere. Jer kada ste aktivni, nemate mnogo vremena za razmišljanje, čak i kada osvojite gren slem. To je non-stop putovanje

Prvi sledeći turnir za koji su obojica prijavljeni je masters 1.000 u Madridu za oko dve nedelje. Naravno, još nije sigurno da će igrati na njemu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter