Izvor: Blic/Sportal.rs
25.01.2024 u 16:39
0

NOVAK JE VAN OVE PLANETE: Siner unajmio „specijalca“ pred meč sa Đokovićem, otkrivena taktika kojom će se služiti!

U polufinalu Australian opena će se u petak sastati Novak Đoković i Janik Siner, prvi i četvrti teniser sveta, kada će i odmeriti snage u meču kom su se mnogi nadali još kada je objavljen žreb za prvi grend slem sezone.

Spektakl je zakazan. U polufinalu Australijan opena će se u petak sastati Novak Đoković i Janik Siner, prvi i četvrti teniser sveta, u meču kom su se mnogi nadali još kada je objavljen žreb za prvi grend slem sezone.

Đoković je dugo bio nerešiva enigma za Sinera, koji ga je do sada savladao dva puta u sezoni, ali su oba meča odigrana u finišu 2023. godine. Tada je Italijan bio bolji u Torinu, a zatim i u Dejvis kupu.

Međutim, ono što je malo poznato je da je Siner angažovao posebnog čoveka, kako bi ga što bolje spremio za izazove na Turu, pre svega za Novaka Đokovića.U pitanju je Rikardo Čekareli, koji je od 1989. godine sarađivao sa nekim od najvećih imena u Formuli 1, između ostalih i sa Mihaelom Šumaherom i Ajrtonom Senom.

Printscreen/Platforma X/Tenis TVtkri

Kako je sam Italijan nedavno izjavio, malo je drugačiji sistem rada sa Čekarelijem.

NAVIJTE SAT: Novak i Siner dobili dnevni termin!

– Malo je drugačije jer ne pričate jedan na jedan, već radite određene vežbe na kompjuteru i oni izračunaju koliko ste svog mozga koristili, a onda vam pomognu da ga vam to pređe u automatizam, uz korišćenje manje vremena i manje mozga.

Janik je malo detaljnije objasnio kako proces funkcioniše.

Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

– Ovo je malo drugačije jer radite na tim stvarima i morate da razumete šta se desilo i zašto i sve ostalo. Radim sa njim već neko vreme. Osećam da sam se popravio. Očigledno pomaže po terenu, još uvek je malo drugačije. Ali mislim da pravimo dobar proces.

O saradnji sa miljenikom Azura je pričao i sam Čekareli.

– Naš pristup je veoma objektivan i brojčan. Mi smo kao „inženjeri“ njegovog mozga. Sa računarom i malim uzorkom koji sadrži instrumente, Janik može da izvrši testove kod kuće ili bilo gde u svetu i možemo da analiziramo njegove podatke – rekao je Čekareli.

Nema sumnje da je ovaj pristup pomogao Sineru, koji je prošle sezone napredovao, pa je za kratko vreme postao možda i najveći Novakov izazivač.Šansu da vidimo njihov novi duel imaćemo u petak, kada je zakazano polufinale na Australijan openu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter